Barsa dobila Seltu, het-trik Mesija, revija majstorija iz slobodnih udaraca

Tri remek-djela dvojice Južnoamerikanaca, het-trik Mesija, Barsa - Selta 4:1. Katalonci opet prvi, ispred Reala zbog bolje gol-razlike
5084 pregleda 0 komentar(a)
Leo Mesi slavi gol, Foto: ALBERT GEA
Leo Mesi slavi gol, Foto: ALBERT GEA
Ažurirano: 09.11.2019. 22:53h

Barsa je pobijedila Seltu sa 4:1, a već do 50. minuta viđena su tri fantastična gola - tri remek-djela iz slobodnih udaraca.

Leo Mesi je, naravno, bio glavni protagonista, upisao je het-trik, dao je dva gola iz slobodnjaka, ali nije samo on - Seltin Urugvajac Lukas Olasa bio je "Mesi prije Mesija", fantastično je u 42. minutu prebacio živi zid, savladao Ter Štegena i izjednačio na 1:1.

<>

Samo četiri minuta kasnije, međutim, "pravi" Leo Mesi - lopta je u prepoznatljivom luku pogodila same rašlje golmana Selte Blanka, za vođstvo Barse od 2:1.

Kao da je Olasa "naljutio" Mesija, Argentincu jedna majstorija nije bila dovoljna da pokaže ko je gazda - dao je još jedan gol iz slobodnog udarca, gotovo na preslikan način kao prethodni.

Mesi je dao i prvi gol na meču, iz penala, pa se 34. het-trikom u Primeri u toj kategoriji izjednačio sa Kristijanom Ronaldom, nekadašnjim igračem Reala.

Konačnih 4:1 postavio je Serhio Buskets u 85. minutu.

Barsa je prva 25 bodova, koliko ima i Real, uz slabiju gol razliku.

Oba tima imaju i meč manje ("el klasiko", pomjeren za 18. decembar) od Real Sosijedada, koji je treći sa 23 boda.

Selta je 18. od 20 ekipa, a doživjela je peti uzastoni poraz - nije pomogao ni novi trener Oskar Garsija.

Barselona - Selta 4:1 (Mesi 23 (penal), 45+1, 48, Buskets 85. - Olasa 42).

Bonus video: