Brazilci zgroženi - golman koji je osuđen za brutalno ubistvo ponovo brani

"Srećan sam zbog šanse koju sam dobio", rekao je 32-godišnji Bruno, koji bi bio ozbiljan kandidat da se nađe na spisku reprezentacije Brazila za Mundijal 2014. godine
106 pregleda 0 komentar(a)
Bruno, Foto: Veja.abril.com.br
Bruno, Foto: Veja.abril.com.br
Ažurirano: 14.03.2017. 17:10h

Prije četiri godine, Bruno Fernandeš, tada golman Flamenga i potencijalni reprezentativac Brazila, osuđen je na 22 godine zatvora, jer je organizovao ubistvo nevjenčane supruge i majke njegovog sina.

Eliza Samudo je ubijena na brutalan način - njeno tijelo je raskomadano i njme su nahranjeni psi.

Fernandeš je na suđenju priznao da je znao za zločin, ali je negirao da ga je organizovao... Ipak, je osuđen na dugogodišnju zatvorsku kaznu.

Prošlog mjeseca Fernandeš je, međutim, oslobođen, zbog propusta u pravnoj proceduri, a danas se vratio fudbalu - postao je član brazilskog drugoligaša Boa Esporte.

"Srećan sam zbog šanse koju sam dobio", rekao je 32-godišnji Bruno, koji bi bio ozbiljan kandidat da se nađe na spisku reprezentacije Brazila za Mundijal 2014. godine...

Brunov povratak fudbalu izazvao je, međutim, ogorčenje brazilske javnosti, posebno navijača Boa Esportea, koji su masovno izašli na ulice i protestovali zbog odluke da neko ko je bio osuđen za stravičan zločin, a na slobodi je zbog grešaka tehničke prirode, dođe u njihov klub.

Dva glavna sponzora su odmah raskinula ugovor sa klubom, a isto je učinio i sponzor opreme.

Bruno na pres konferenciji nije želio da odgovara na pitanja vezana za ubistvo njegove partnerke, već je samo zahvalio čelnicima Boa Esportea i Bogu što su mu dozvolili da nastavi da živi normalnim životom.

Bonus video: