Budućnost lako osvojila Baltik, Mijić: Pobjeda za samopouzdanje

Ispred Podgoričana, na horizontu, ukazuje se ukrajinska Zarja - eventualni protivnik u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, tim koji je prije samo tri godine igrao grupnu fazu, imao dva meča sa Mančester junajtedom
1361 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Mijić, Foto: Savo Prelević
Miloš Mijić, Foto: Savo Prelević

Budućnost je opravdala očekivanja na Baltiku, rutinski i bez mnogo problema ostvarila pobjedu protiv Trans Narve (2:0) i napravila veliki korak ka plasmanu u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Rani internacionalni mečevi znaju da budu opasni, bez obzira na kvalitet estonskog protivnika, koji je objektivno ispod nivoa crnogorskog viceprvaka. Svi pamte kako su se Podgoričani prije tri godine proveli protiv letonskog Spartaksa Jurmale, tima čije je prvenstvo uveliko bilo u toku, baš kao što je sada slučaj sa Estoncima.

Ipak, uz opreznu i strpljivu igru, i u prvom i u drugom poluvremenu, veći kvalitet tima Branka Brnovića došao je do izražaja - i igrom, i rezultatski...

- Ušli smo ofanzivno u utakmicu, s ambicijom da što prije postignemo gol i riješimo dvomeč već u prvoj utakmici. Mislim da smo napravili veliki iskorak i da ne bi trebalo da bude problema u revanšu - kaže Miloš Mijić, vezista Budućnosti, strijelac drugog gola.

Centaršut Dušana Bakića u 12. minutu bilo je neugodan za golmana Trans Narve Marka Meritsa, koji je nekoliko puta pokušao da uhvati loptu, koja mu se potom od leđa odbila u mrežu.

Ovakva, pomalo komična reakcija estonskog čuvara mreže ulila je dodatnu sigurnost u igri Budućnosti - gostujući fudbaleri uvjerili su se da je kvalitet na njihovoj strani, odigrali rutinski, mirno, bez mnogo srljanja, i na kraju dočekali još jednu grešku domaće odbrane, koju je iskoristio Mijić da lijepim udarcem, sve su prilike, stavi tačku na ovaj duel. Iako tek slijedi revanš...

- Ne bi trebalo da bude problema u drugoj utakmici, ali nećemo se opuštati, ući ćemo maksimalno motivisano u taj duel - dodaje Mijić.

Ispred Podgoričana, na horizontu, ukazuje se ukrajinska Zarja - eventualni protivnik u 2. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, tim koji je prije samo tri godine igrao grupnu fazu, imao dva meča sa Mančester junajtedom.

Mijić, ipak, ne želi da priča o Ukrajincima, prije revanša sa Trans Narvom.

- Nećemo još razmišljati o Zarji, biće vremena da ih analiziramo kada za to dođe vrijeme. Važno je da smo u Estoniji ostvarili veoma bitnu pobjedu, zbog atmosfere u ekipi i našeg samopouzdanja - ističe Mijić.

Hvala navijačima što su prešli toliki put

Preko Trebinja, Dubrovnika, Varšave, Talina, sve do gradića Rakverea - naporan put prešli su fudbaleri Budućnosti da bi stigli do Estonije, a još teži i komplikovaniji je bio povratak...

A kako je tek bilo navijačima?

Desetak simpatizera podgoričkog tima “dokopalo” se sjevera Evrope, sa tribina omalenog stadiona odzvanjala je samo njihova pjesma...

- Hvala navijačima što su prešli toliki put da nas podrže u Estoniji. Mnogo nam je značilo njihovo prisustvo, pomoglo da ostvarimo pobjedu, koju posvećujemo njima. Nadam sa da idemo zajedno i u Ukrajinu - kazao je Miloš Mijić, najbolji igrač Budućnosti.

Bonus video: