Budućnost sigurna u Estoniji: Golman Trans Narve i Mijić za miran revanš (video)

“Plavi” su savladali Trans Narvu 2:0, golovima Dušana Bakića u 12. i Miloša Mijića u 83. minutu, pokazali da su ozbiljniji i bolji tim
10676 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Budućnosti, Foto: Savo PRELEVIC
Fudbaleri Budućnosti, Foto: Savo PRELEVIC
Ažurirano: 11.07.2019. 20:35h

Budućnost je na Baltiku napravila ogroman korak ka drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, prvom pobjedom u gostima na evropskoj sceni poslije pet godina i trijumfa nad Folgoreom iz San Marina.

“Plavi” su savladali Trans Narvu 2:0, autogolom golmana Marka Meritsa u 12. i Miloša Mijića u 83. minutu, pokazali da su ozbiljniji i bolji tim.

Trebalo bi da se dogodi veliko iznenađenje za sedam dana pa da podgorički sastav ne izbori duele sa ukrajinskom Zorjom...

Brnovićeva ekipa je povela u 12. minutu. Bakić je ubacio sa lijeve strane u peterac, a golman Merits neobjašnjivo ispustio loptu, koja mu se na kraju od leđa odbila u mrežu.

Budućnost je nakon vođstva mogla mirno da igra, da ne žuri i da čeka šansu. Gosti su djelovali čvrsto na sredini terena, domaći fudbaleri nisu mogli da naprave pritisak, pa u prvih 45 minuta nisu imali nijedan pokušaj ka golu Dragojevića.

Na drugoj strani, Mihailo Perović je u 41. minutu imao dobru šansu, ali je okružen trojicom defanzivaca izgubio koordinaciju i nije mogao da stvori poziciju za šut.

Ništa značajno se nije promijenilo u nastavku, nekoliko opasnijih napada Trans Narve nisu se završili ozbiljnijim šansama, odbrana Budućnosti nijednog trenutka nije bila uzdrmana. U napadu je falilo možda malo više odlučnosti i rizika da se ranije riješe dileme oko pobjednika dvomeča.

Ipak, u 83. minutu grešku defanzivca domaćih Nesterovskog iskoristio je Mijić i sa 13-14 metara plasirao loptu u donji desni ugao.

Budućnost može mirno da uđe u revanš, da odigra ozbiljno i skoncentrisano pod Goricom, te da se spremi za mečeve drugog kola evropskih kvalifikacija, gdje nije bila od od 2017. i nezaboravnog duela sa Genkom.

Trans Narva – Budućnost 0:2

Rakvere – Stadion Rakvere. Gledalaca: 500. Sudija: Sergej Cinkevič (Bjelorusija).

Strijelci: Bakić u 12. i Mijić u 83. minutu. Žuti kartoni: Nesterovski, Zakarljuka (Trans Narva), Bakić (Budućnost).

Trans Narva: Merits, Tamberg, Prošin, Nesterovski, Škinjov, Saliste (86. Plotnjikov), Zakarljuka, Mihailov (86. Stepanov), Irie, Poljakov, Mekvuds (82. Golovljov).

Budućnost: Dragojević, Vučić, Milić, Damjanović, Boljević, Božović (87. Terzić), Mirković, Mijić, Bakić (69. Stojiljković), Ivanović, Perović (76. Vujačić).

Bonus video: