Da nisam jeo, pio i izlazio, ko zna gdje bih sad bio

Kada pogledam fotografije iz tog perioda i vidim koliko sam bio debeo, sramota me je. Neko je trebalo da me povuče na stranu i ošamari - iskren je 34-godišnji napadač Granade
8582 pregleda 0 komentar(a)
Roberto Soldado u duelu sa Đerardom Pikeom, Foto: Beta/AP
Roberto Soldado u duelu sa Đerardom Pikeom, Foto: Beta/AP

Kada je bio tinejdžer, pričalo se da u Realu postoji igrač koji bi mogao da bude velika zvijezda svjetskog fudbala.

Nije, međutim, nikada razvio puni potencijal, iako je igrao sjajno u dresu Valensije, za koju je u tri sezone u Primeri dao 59 golova.

Za to što nije imao bolju karijeru ne krivi nikoga, osim samog sebe. U intervjuu za britanski „Gardijan”, Roberto Soldado je priznao da je mnogo propustio dok je bio omladinac u „kraljevskom klubu”, jer je previše jeo, pio i provodio se.

- Bio sam dijete kada sam bio u Realu. Nisam vodio računa o sebi, jeo sam puno, pio i uvijek sam bio spreman za noćne izlaske. Tu su bili igrači kao Figo, Zidan ili Raul, koji su bili profesionalci, ali sam se ugledao na druge, pratio fudbalere koje nije trebalo - rekao je Soldado.

Bivši španski reprezentativac, koji sada igra za Granadu, žali što ga neko tada nije ošamario!

- Kada pogledam fotografije iz tog perioda i vidim koliko sam bio debeo, sramota me je. Da sam se više starao o sebi i bio zreliji, možda bih imao više prilika u karijeri. Neko je trebalo da me povuče na stranu i ošamari. Neizmjerno sam zahvalan roditeljima i supruzi što su me vratili na pravi put.

Soldado je ispričao i zanimljivu anegdotu o sadašnjem treneru Reala.

- Moj sin nikada nije gledao Zidana kako igra. Kada smo ga vidjeli na TV-u kao trenera Reala, rekao sam mu da smo jednom bili saigrači, a on me je pitao da li je bio dobar. Tada sam ušao na Jutjub, ukucao Zidan i pokazao mu kakav je majstor bio.

Bonus video: