Đurišić: Borba za titulu? Želimo u Evropu, a za nešto više - tek ćemo da vidimo

"Nastavljamo pohod na Evropu, ukoliko nam se ukaže šansa za nešto više, znaćemo da je iskoristimo", kazao je Milan Đurišić, desni bek i najbolji strijelac Iskre
4255 pregleda 1 komentar(a)
Milan Đurišić opet je bio igrač odluke, Foto: Savo Prelevic
Milan Đurišić opet je bio igrač odluke, Foto: Savo Prelevic
Ažurirano: 09.11.2019. 21:54h

Trinaest i po godina otkada je Crna Gora samostalna država, a četiri i po otkada se takmiče u eliti - fudbaleri Iskre su lideri na tabeli, barem na jedan dan.

Danilovgrađani slave, bez obzira što je na istorijsko prvo mjesto, osim njihovih sjajnih igara i rezultata, te pobjeda nad Podgoricom u sudijskoj nadoknadi, danas uticao i splet okolnosti - odlaganje utakmice Budućnosti u Grblju, kao i raspored CFL-a (Sutjeska sjutra dočekuje Kom).

U svakom slučaju - Iskra ima 31 bod iz 15 utakmica, Budućnost 29 (14 mečeva), Sutjeska 28 (14)...

"Nastavljamo pohod na Evropu, ukoliko nam se ukaže šansa za nešto više, znaćemo da je iskoristimo - kazao je desni bek Iskre Milan Đurišić, koji je odlučio meč protiv Podgorice golom iz jedanaesterca u 93. minutu - njegovim petim u dosadašnjem toku sezone.

Do kraja polusezone ostala su još četiri kola - Iskra je uveliko u konkurenciji za jesenju titulu.

Mogu li Danilovgrađani i da nastave trku i na proljeće, da postanu "crnogorski Lester", da pomrse računa ekipama Sutjeske i Budućnosti...

"Borba za titulu? Uopšte se ne opterećujemo, i ne želimo da se opterećujemo. Naš cilj je Evropa i na pravom smo putu", kazao je Đurišić, šampion sa ekipom Budućnosti, sada već davne 2008.

Iskra je u sjajnoj seriji, koja je počela još 14. septembra i iznenađujućeg poraza od Koma.

Od tada, Nedovićevi momci ostvarili su pet pobjeda i dva remija - dobili su Petrovac, Grbalj, Titograd, Sutjesku i Podgoricu, a remizirali protiv Budućnosti i Rudara.

"Kući" ili na strani - svejedno je, jer Iskra ove sezone, zbog rekonstrukcije stadiona, nije odigrala nijedan meč u Danilovgradu.

U narednom kolu Iskra gostuje Komu, pa "dočekuje" Petrovac - ako uspješno preskoči i ta dva meča, onda će 5. decembra, pod Goricom protiv Budućnosti, možda igrati direktan duel za prvo mjesto.

Bonus video: