Englezi spremni da napuste teren i prekinu meč ako čuju rasističke povike sa tribina

Engleska gostuje Češkoj u petak, a u ponedjeljak Bugarskoj, na djelimično zatvorenom stadionu, zbog kazne koju je UEFA dodijelila Bugarima nakon rasističkih incidenata na meču sa Kosovom
2788 pregleda 3 komentar(a)
Garet Sautgejt, Foto: BORIS PEJOVIC, BORIS PEJOVIC
Garet Sautgejt, Foto: BORIS PEJOVIC, BORIS PEJOVIC
Ažurirano: 09.10.2019. 10:44h

Engleski fudbaleri spremni su da prekinu utakmicu i napuste teren ako budu vrijeđani na rasnoj osnovi na gostovanjima Češkoj i Bugarskoj.

Temi Abraham, tamnoputi napadač Čelsija i debitant u selekciji, kazao je da im je kapiten Hari Kejn rekao da bi u tom slučaju cijeli tim donio odluku, bez obzira na stav zvaničnika na mečevima, sudija i delegata.

"Ako se dogodi jednom od nas, dogodilo se svima. Hari je rekao da izlazimo sa terena zajedno ako se samo jedan od nas osjeća ugroženim", kazao je Abraham.

Engleska gostuje Češkoj u petak, a u ponedjeljak Bugarskoj, na djelimično zatvorenom stadionu, zbog kazne koju je UEFA dodijelila Bugarima nakon rasističkih incidenata na meču sa Kosovom.

BBC podsjeća da su dva bugarska kluba - Levski i Lokomotiva Plovdiv - u avgustu kažnjena zbog rasističkog ponašanja navijača.

UEFA ima protokol od tri koraka, u slučaju da sa tribina dolaze rasistički povici - jedno upozorenje, drugo upozorenje i na kraju prekid utakmice.

"Pričali smo o protokolu, ali spremni smo i da ga ne poštujemo, odnosno da donesemo odluku da napustimo teren, ako se osjetimo ugroženim", rekao je Abraham.

Crna Gora je kažnjena jednom utakmicom bez prisustva navijača zbog rasističkih incidenata na meču sa Engleskom, u martu pod Goricom.

Bonus video: