Gazda Napolija odustaje, prodaje klub vlasnicima PSŽ-a?

Istaknuti filmski producent posljednjih je dana odradio nekoliko rundi pregovora s katarskom kraljevskom porodicom Al Tani koja preko fonda "Qatar Sports Investments" vodi PSŽ
4793 pregleda 0 komentar(a)
Aurelio De Laurentis, Foto: ANSA, ANSA
Aurelio De Laurentis, Foto: ANSA, ANSA

Predsjednik tNapolija Aurelio de Laurentis spreman je da proda klub za 900 miliona eura, prenose italijanski mediji.

De Laurentis je nakon nedavne svađe sa igračima i trenerom Karlom Anćelotijem poručio kako bi najradije prodao cijelu ekipu, a sada je otišao korak dalje. Razmišlja o prodaji kluba.

Istaknuti filmski producent posljednjih je dana odradio nekoliko rundi pregovora s katarskom kraljevskom porodicom Al Tani koja preko fonda "Qatar Sports Investments" vodi PSŽ.

Prema pisanju italijanskih medija, Katarci su spremni ponuditi da ponude 560 miliona eura, međutim De Laurentis traži skoro dvostruko više.

"Osjećaj je da je Aurelio izgubio želju za ulaganjem u Napoli", kazao je za Anđelo Pizani, bivši advokat Diega Maradone.

De Laurentis drži i trećeligaša Bari, pa se nagađa kako će se u potpunosti posvetiti tom klubu.

Itlijanski mediji navode kako je u Napoliju i dalje napeto. Do sukoba između predsjednika s jedne, te igrača i trenera s druge strane došlo je nakon utakmice Lige šampiona protiv Salcburga koja je završila 1:1.

Predsjednik je zatražio od igrača da nakon utakmice odu u karantin kako bi se u miru pripremili za utakmicu protiv Đenove, ali igrači su otišli svojim kućama, a Anćeloti im je pružio podršku.

De Laurentis je kupio Napoli 2004. godine kao trećeligaša i spasio ga od stečaja. Klub je ubrzo iz Serije C stigao do vrha Serije A, a pod njegovim vodstvom osvojio je dva italijanska Kupa.

Bonus video: