Genk eliminisao Partizan, kraj za Rendžers i Standard

Opet nismo imali sreće, kao ni u prvom meču. Mislim da smo igrali dobro, da smo se pokazali u dobrom svijetlu, ali Evropa ne prašta greške. Tako je bilo i ovog puta - rekao je Stanojević
58 pregleda 0 komentar(a)
Genk, Foto: REUTERS
Genk, Foto: REUTERS
Ažurirano: 03.08.2011. 21:21h

Partizanov put u Ligi šampiona se ove sezone završio već u trećem kolu - srpski šampion je odigrao samo 1:1 u Beogradu protiv Genka, pa je belgijski tim zahvaljujući pobjedi u prvom meču (2:1) obezbijedio plasman u plej-of za elitno takmičenje.

Opet je, čini se, Partizan imao sve, ali su gluposti koje je pravila odbrana morale da budu kažnjene. Tim Aleksandra Stanojevića je poveo sa 1:0 (pogodak Nemanje Tomića u 40. minutu), imao i igru i makar dva zicera da riješi meč (Volkov je pogodio prečku početkom nastavka), a onda je uslijedila kazna - Miljković je skrivio penal tako što ga je lopta sasvim slučajno udarila u ruku i Fosen je donio ono što je Belgijancima trebalo...

- Opet nismo imali sreće, kao ni u prvom meču. Mislim da smo igrali dobro, da smo se pokazali u dobrom svijetlu, ali Evropa ne prašta greške. Tako je bilo i ovog puta - rekao je Stanojević.

Partizan je u samom finišu imao dvije šanse da izbori produžetke, ali su mladi Lazar Marković i Brazilac Eduardo bili neprecizni.Zagrebački Dinamo, sa druge strane, i dalje sanja Ligu šampiona. „Modri” su poslije pobjede u Finskoj protiv Helsinkija slavili i na Maksimiru i sada su na korak od plasmana u elitu.

Trijumf hrvatskom predstavniku je obezbijedio Ibanjes u posljednjim trenucima susreta. Fatos Bećiraj je zamijenjen sedam minuta prije kraja.

A najveće iznenađenje trećeg kola kvalifikacija je svakako eliminacija Rendžersa od švedskog Malmea.

Škotski velikan je igrao neriješeno u gostima (1:1), a to je bilo premalo poslije poraza na „Ajbroksu” prošle sedmice. Nikica Jelavić je doveo „policajce” u vođstvo, a gol koji je značio i prolaz Malmea je djelo Hamada u 80. minutu.

Rubin je bio bolji od Dinama iz Kijeva (2:1), dok je češki Plzen eliminisao Rozenborg nakon što je bio bolji i kod kuće (3:2).

Rezultati: Rubin - Dinamo K. 2:1 (prvi meč 2:0), Malme - Rendžers 1:1 (1:0), Vaslui - Tvente 0:0 (0:2), Plzen - Rozenborg 3:2 (1:0), Slovan - APOEL 0:2 (0:0), Cirih - Standard 1:0 (1:1), Šturm - Zestafoni 1:0 (1:1), Visla - Liteks 3:1 (2:1), Dinamo - Helsinki 1:0 (2:1), Maribor - Makabi Haifa 1:1 (1:2), Partizan - Genk 1:1 (1:2), Trabzon - Benfika 1:1 (0:2).

Bonus video: