Gvardiola: Čestitam, Real je šampion

"Osjećam se nelagodno. Ali, naši igrači su u prethodne četiri godine davali svoj maksimum na svakom meču, pa se nadamo da će navijači imati razumijevanja"
0 komentar(a)
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Pep Gvardiola, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.04.2012. 21:58h

Ni nakon pobjede nad najomraženijim rivalom, Barselonom, trener Reala Žoze Murinjo nije prekinuo praksu bojkota novinara u domaćim utakmicama.

Umjesto "specijalnog", pred novinare se opet pojavio njegov pomoćnik - Aitor Karanka.

"Jesmo li prvaci? Nismo još, do kraja su još četiri utakmice. Ali, priznajem da smo blizu, sedam bodova je velika prednost", kazao je Murinjov pomoćnik.

Pobjeda u "el klasiku", po nekadašnjem vezisti Reala, je plod napornog rada.

"Ali, ne smijemo da se sada zaustavimo. Ima još da se igra do kraja. Ovi važni bodovi treba da nam budu podstrek za dalji rad. Nema euforije".

Real u srijedu igra revanš sa Bajernom, nakon poraza od 2:1 u Minhenu. U slučaju prolazau finale Lige šampiona, sezona "merengesa" biće potpuna.

"Igrači su srećni, ali već od sjutra mislićemo na Bajern. Biće teško, jer svaka utakmica je različita. Danas smo pobijedili kad mnogi nisu vjerovali u nas, sad moramo da se snađemo u sitaciji kada mnogi očekuju da ćemo proći".

Pep Gvardiola nije prvak Španije - prvi put od kad vodi najbolji tim Barselone.

"Prije svega, čestitam Realu pobjedu, oni su potvrdili da su šampioni. Dobro smo kontrolisali njihove kontranapade, nisu imali puno šansi, osim u finišu, ali su ipak uspjeli da nam daju dva gola".

Gvardiola se potom obratio navijačima:

"Osjećam se nelagodno, najviše zbog njih. Ali, naši igrači su u prethodne četiri godine davali svoj maksimum na svakom meču, pa se nadamo da će imati razumijevanja".

Slijedi revanš sa Čelzijem - Barsina ključna utakmica.

"Igrače treba psihološki pripremiti i usresrediti ih na revanš sa Čelzijem. Vidjećemo, nadamo se da duh ekipe nije uzdrman", zaključio je Gvardiola.

Bonus video: