Hrabra Sutjeska nagrađena u Bratislavi: Kojašević majstorijom šokirao Slovan

Damir Kojašević pogodio u 95. minutu za 1:1. Revanš je za sedam dana u Nikšiću
22995 pregleda 33 komentar(a)
Detalj sa meča u Bratislavi, Foto: Slovan Bratislava
Detalj sa meča u Bratislavi, Foto: Slovan Bratislava
Ažurirano: 11.07.2019. 00:07h

Sutjeska ima savršen rezultat pred revanš - duel sa Slovanom u Bratislavi u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona završen je 1:1.

Domaćin je poveo u 82. minutu golom Andraža Šporara, a veliki remi crnogorskom šampionu donio je Damir Kojašević maestralnim pogotkom sa 25 metara u 95.

Hrabro i odvažno suprostavili su se Nikšićani slovačkom prvaku, izrazitom favoritu.

Imali su dovoljno mirnoće, kvaliteta, taktičke zrelosti, prije toga i sreće (velika šansa Mohe u 1. minutu) da već nakon pola sata odvedu meč u ritam koji im odgovara.

Slovan je, međutim, zaslužio da vodi jer nisu fenomenalni Giljan i odbrana Nikšićana mogli baš sve da pokupe, a imali su domaći dosta šansi.

Nedić je u 16. minutu spasio sa gol linije, opasne udarce uputili su Ljubičić i Šporar, nestvarno je šta je Giljen odbranio Danijelu u 81. minutu, a i šta je Ljubičić promašio kada se odbila lopta.

Ipak, u 82. minutu, crnogorski prvak nije imao šansi.

Mađar Holman je tada maestralnim pasom pronašao Danijela, a ovaj s dene strane asistirao slovenačkom golgeteru Šporaru, koji nije pogriješio.

Sutjeska je prijetila, izjednačenje Kojaševića nije došlo baš niotkuda, a dvije velike šanse imali su Nikšićani početkom drugog poluvremena i u 93. minutu.

Prvo je Aleksandar Šofranac probao glavom sa pet metara nakon kornera Marka Ćetkovića, a onda na isti način i Bojan Božović kada je centrirao Damir Kojašević.

Sve to kao da je bio uvod u dodir klase omalenog veziste koji je šokirao domaću publiku...

Revanš je za sedam dana u Nikšiću u kojem Sutjeska ima šansi - da kompletira evropsko čudo i postane prva crnogorska ekipa koja se plasirala u 2. kolo kvalifikacija za LŠ, otkada se elitno evropsko takmičenje igra u ovom formatu.

Trener Nikola Rakojević već je pravio evropska čuda, doduše kao trener Titograda, ovo bi definitivno bilo najveće...

SLOVAN - SUTJESKA 1:1

Bratislava - Narodni futbalovi štadion. Gledalaca: 11.250. Sudija: Vitali Meškov (Rusija). Strijelac: Šporar u 82. minutu za Slovan, Kojašević u 90+5. minutu za Sutjesku. Žuti kartoni: Ljubičić (Slovan).

Slovan: Grejf, Apau, Bajrič, Božikov, Šukotski, Dražić, Ljubičić, Da Silva (64. De Kamps), Čavrić (64. De Kamps), Moha (77. Danijels), Šporar.

Sutjeska: Giljen, Ciger, Nedić, Šofranac, Bulatović, Eraković, Janković, Vučić (82. Osmajić), Ćetković, Kojašević, Marković (88. Božović).

Bonus video: