Izvršni direktor Budućnosti pretvorio predstavljanje novog trenera u cirkusnu predstavu

Čudna pres konferencija u prostorijama FK Budućnost - stigao novi trener, ali su lica bila smrknuta
35143 pregleda 28 komentar(a)
Smrknuta lica na predstavljanju novog trenera: Milinković, Ivanović, Zarubica i Milošević, Foto: Savo Prelević
Smrknuta lica na predstavljanju novog trenera: Milinković, Ivanović, Zarubica i Milošević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.11.2019. 19:10h

Mladen Milinković predstavljen je danas kao novi trener Budućnosti, 25. u nezavisnoj Crnoj Gori, ali se konferencija za novinare u klupskim prostorijama povodom njegovog imenovanja pretvorila u pravu cirkusnu predstavu.

Sve zahvaljujući izvršnom direktoru kluba, Nemanji Ivanoviću, koji je predstavljajući novog trenera pokušao da dijeli lekcije medijima - kao kakav predsjedavajući sjednicom Centralnog komiteta, davao je smjernice: kako novinari da pišu i kako da se ponašaju, pričajući o njihovoj objektivnosti i neobjektivnosti, o "malicioznosti" i načinu praćenja kluba.

Ivanović je, očigledno, bio nezadovoljan kako je javnosti predstavljen novi trener, kao i komentarima o smjeni Branka Brnovića, kojm je uručen otkaz nakon serije pobjeda i sa prvog mjesta na tabeli.

"Potencira se da je Milinković ispao sa Sirjanskom iz Druge u Treću ligu Švedske, a ne pominje se da je uveo Radnik iz Surdulice u Prvu ligu Srbije, da je bio trener godine u Albaniji", kazao je Ivanović.

Nakon serije odgovora predstavnika medija da je Milinković ispao sa Sirjanskom u Treću ligu Švedske prije četiri dana, a da je Radnik iz Surdulice uveo u Prvu ligu - prije četiri godine, ni kriv ni dužan "u vatri" se našao novi trener, čije se prvo izlaganje crnogorskoj javnosti pretvorilo u pravdanje, gdje je radio, šta je radio i kako je došao u Budućnost.

Mladen Milinković
Mladen Milinković(Foto: Savo Prelević)

Nisu ga, kako kaže, preporučile ni rodbinske, ni kumovske veze, a za sportskog direktora Zvezdana Miloševića, koji ga je i postavio za trenera, kazao je da ga je upoznao "tek prije šest godina".

"Izuzetno mi je zadovoljstvo što sam preuzeo Budućnost - za mene je to velika čast. Možda momenat nije najbolji, jer je prethodni trener legenda kluba. Znam gdje sam došao, ovo je najveći klub u Crnoj Gori, poznato je koliko ima ugled, kakvi su sve treneri i igrači bili ovdje. Ne volim obećanja, ali ću raditi najbolje što znam", kazao je Milinković.

Zvaničan debi na klupi Budućnosti imaće sjutra u 15. kolu Telekom 1. CFL protiv Grblja u Radanovićima.

Nemanja Ivanović je ljetos imenovan za izvršnog direktora Budućnosti - kao predstavnik Glavnog grada, većinskog vlasnika kluba, a ostao je na toj funkciji i nakon što je kompanija "Savana", biznismena Veselina Mijača, preuzela upravljanje klubom.

Nemanja Ivanović
Nemanja Ivanović(Foto: Savo Prelević)

Ivanović se danas i prvi put obratio medijima u prostorijama kluba. Njegove prve riječi sa mjesta izvršnog direktora čule su se prije mjesec i po, u prostorijama Glavnog grada, kada je prilikom potpisivanja ugovora sa kompanijom Veselina Mijača najavio dominaciju - "koja će početi već sjutra".

"Posebno me raduje da je gospodin Mijač probudio uspavani podgorički lokal-patriotizam", kazao je tada Ivanović.

Novi trener, Lozničanin Mladen Milinković, kako je kazao Ivanović, potpisao je ugovor samo do kraja sezone.

"Nema više dugoročnih ugovora, od sada potpisujemo samo kraktoročne", kazao je Ivanović.

Dugoročna vizija - sa kraktoročnim ugovorima, ali trener ne treba da brine, ako bude dobro radio.

"Najlakše je produžiti ugovor", istakao je Ivanović.

Bonus video: