Jovetić operisao koljeno u Lionu: Na teren se vraća tek 2020. godine?

Više od kluba, trpiće crnogorska reprezentacija koja na Jovetića neće moći da računa u ključnim kvalifikacionim mečevima za plasman na Evropsko prvenstvo
3143 pregleda 10 komentar(a)
Jovetić je drugi put u karijeri operisao ligament koljena, Foto: Monaco.fr
Jovetić je drugi put u karijeri operisao ligament koljena, Foto: Monaco.fr
Ažurirano: 05.05.2019. 14:06h

Iza Stevana Jovetića je period od vjerovatno najtežih 20 dana u karijeri, a mjeseci koji slijede daće odgovor na pitanje u kakvom će se stanju crnogorski napadač vratiti nakon teške povrede ligamenta koljena.

Jovetić se povrijedio 13. aprila u finišu utakmice Monaka i Remsa, a prije nekoliko dana je u Lionu operisao koljeno lijeve noge nakon čega je i zvanično počeo period rehabilitacije.

Koliko će oporavak trajati - procjene su makar osam mjeseci, što znači bi trebalo da se vrati na teren tek 2020. godine.

Sve to, naravno, pod uslovom da oporavak bude tekao bez ikakvih komplikacija...

Kada je u ljeto 2010. godine prvi put povrijedio koljeno (tada se operisao u Njemačkoj), i to desne noge dok je nastupao za Fiorentinu, Jo-Jo je propustio cijelu sezonu i vratio se tek za start 2011/12.

Pauzirao je deset mjeseci, što je možda optimalan period za oporavak, ali ne treba zanemariti činjenicu da je sada devet godina stariji.

Jovetiću te, sada već davne 2010, povreda nije poremetila planove - zablistao je u dresu “viole”, rušio velikane poput Bajerna i Liverpula, i zaslužio ogromno interesovanje Mančester sitija i Juventusa.

Fiorentina je jurila bolju finansijsku ponudu, slušala je i glas navijača koji nisu htjeli da se sarađuje sa “starom damom” i prodala našeg fudbalera Sitiju za skoro 28 miliona eura.

Siti, Inter, Sevilja, pa onda i Monako..., to su klubovi u kojima je Jovetić znao da zablista kada je bio potpuno zdrav. Nažalost, sitne i brojne povrede često su remetile kontinuitet, a onda je prije dvadesetak dana stigla i ona najteža u fudbalu.

Više od kluba, trpiće crnogorska reprezentacija koja na Jovetića neće moći da računa u ključnim kvalifikacionim mečevima za plasman na Evropsko prvenstvo.

Borba za Euro počinje u junu (duelima sa Kosovom i Češkom) i okončaće se protiv Engleske na “Vembliju” sredinom novembra. Jovetić je prinuđen na ono što nijedan sportista ne voli - da sve to gleda sa strane...

Bonus video: