Junak Sutjeske, Vladan Giljen: Zasluga je svih nas, hrabro i na Kiprane

7087 pregleda 2 komentar(a)
Vladan Giljen, Foto: Savo PRELEVIC
Vladan Giljen, Foto: Savo PRELEVIC
Ažurirano: 18.07.2019. 00:50h

Mnogo je heroja u noći Sutjeske za pamćenje, ali je jedan - Vladan Giljen.

Golman i kapiten Nikšićana bio je čudesan u prvoj utakmici, zadržao je šanse svog tima do revanša, a šta je tek uradio večeras kraj Bistrice - nevjerovatnim paradama u penal-ruletu odbranio je penale Božikovu, a potom i Šporaru, za vulkan emocija...

"Zaslužili smo ovo, igrali smo hrarbo, nismo se predavali do kraja, znali smo da možemo! Istina, sreća nas je pogledala, ali smo je zaslužili", kazao je Giljen nakon meča.

Golman Sutjeske želi da podijeli zasluge sa cijelim timom.

"Ne, nisam samo ja - svi igrači su zaslužni za ovaj uspjeh, cijeli tim".

Ni odbrane penala nisu bile slučajne, a posebno posljednji, najboljem strijelcu Slovaka Andražu Šporaru, koji je uoči revanša smjelo poručio da će njegov tim pobjediti "2:0 ili 3:0".

"Znao sam gdje će da šutira Šporar - pogodio sam stranu na osnovu analize njegovih penala".

Evropska bajka se nastavlja - već u utorak kraj Bistrice gostuje APOEL, u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Idemo dalje, slavićemo jednu noć, a već sjutra se okrećemo Kipranima. Novi meč je brzo, već za pet dana, i to na našem terenu. Daćemo sve od sebe, pokušaćati i protiv njih, zašto da ne? Pokazali smo da ništa nije nemoguće".

Giljen se posebno zahvalio navijačima:

"Hvala im od srca, oni su bili naša snaga koja nam je pomoglda da napravimo ovakav uspjeh. Nadam se da će i protiv APOEL-a napuniti stadion".

Bonus video: