Kako je Danko Lazović odbio "hrabre sokole": Nisu svi Lazovići po automatizmu Crnogorci

"Za razliku od svoje supruge, nemam nikakve veze sa Crnom Gorom, a izvjesni Boro Lazović iz Budve je tih godina obavljao važne funkcije u fudbalskim strukturama", rekao je nekadašnji srpski reprezentativac
18204 pregleda 8 komentar(a)
Danko Lazović iz perioda kada je igrao za mađarski Videoton, Foto: Hotsport.rs
Danko Lazović iz perioda kada je igrao za mađarski Videoton, Foto: Hotsport.rs
Ažurirano: 25.12.2019. 18:23h

Danko Lazović je dijete Partizana, u karijeri je odigrao pedesetak utakmica za fudbalsku reprezentaciju Srbije i Crne Gore, potom Srbije.

Sada je otkrio i da je dobio poziv crnogorske reprezentacije, ali da ga je odbio nakon razgovora sa ocem.

"U to vrijeme nisam bio u najboljim odnosima sa predsjednikom Fudbalskog saveza Srbije (Zvezdanom Terzićem) i dobio sam ponudu da obučem dres reprezentacije Crne Gore. A za razliku od svoje supruge, nemam nikakve veze sa Crnom Gorom. Izvjesni Boro Lazović iz Budve je tih godina obavljao važne funkcije u fudbalskim strukturama i oni su mislili da su svi Lazovići po automatizmu iz Crne Gore", rekao je Lazović, prenosi beogradski portal Mondo.

"Ja sam rođen u Kragujevcu, u duši sam Šumadinac i cijeli život sam maštao da igram za Srbiju. Pokušao sam da se posavjetujem sa svojim ocem, ali on mi je rekao: "šta će ti moje mišljenje, kad stalno radiš po svom". Ali, onda je dodao jednu rečenicu koja je imala ključni uticaj na odluku. Rekao je da će i dalje piti kafu sa prijateljima u Kragujevcu, ali da mu neće biti prijatno kada ga pitaju zašto mu sin ne igra za svoju zemlju. To mi je bilo dovoljno da odbijem Crnogorce i da se odazovem pozivu tadašnjeg selektora Srbije Havijera Klementea", istakao je Lazović.

Lazović će se pamtiti po tome da je postigao prvi gol za Srbiju od kada se Crna Gora odvojila. Uradio je to protiv Češke u prijateljskom meču u avgustu 2006.

Bonus video: