Korijere delo Sport: Siniša Mihajlović zbog ozbiljne bolesti prekida trenersku karijeru

On će danas održati konferenciju za medije na kojoj će detaljnije objasniti situaciju
16300 pregleda 8 komentar(a)
Siniša Mihajlović, Foto: AP/Luca Bruno
Siniša Mihajlović, Foto: AP/Luca Bruno
Ažurirano: 13.07.2019. 09:08h

Šokantne vijesti stižu iz Italije - trener Bolonje Siniša Mihajlović odlučio je da prekine trenersku karijeru kako bi se suočio sa ozbiljnom bolešću, piše Korijere delo Sport.

List ne navodi koja je bolest u pitanju, već piše da je Mihajlović nedavno radio testove i da su mu doktori preporučili da nastavi sa agresivnim tretmanom.

On će danas održati konferenciju za medije na kojoj će detaljnije objasniti situaciju.

Siniša Mihajlović na klupu Bolonje sjeo je krajem februara umjesto Pipa Inzagija. Pod njegovom komandom Bolonja je završila na 10. mjestu u Seriji A, iako je - u momentu kada je srpski stručnjak stigao - klub već bio viđen u drugoj ligi.

Siniša Mihajlović fudbalsku karijeru počeo je u Borovu. Nakon toga odlazi u Vojvodinu, a poslije dvije sezone stiže u Crvenu zvezdu. Dio je legendarne generacije Crvene zvezde koja je osvojila Kup evropskih šampiona i Interkontinentalni kup.

Poslije Crvene zvezde odlazi u Italiju, gdje je nastupao za Romu, Sampdoriju, Lacio i Inter.

Za reprezentaciju Jugoslavije igrao je 12 godina. Učestvovao je na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine i Evropskom prvenstvu u Holandiji i Belgiji 2000. godine.

Po završetku igračke, posvetio se trenerskoj karijeri. Bio je asistent Robertu Manćiniju u Interu, a samostalno je vodio Bolonju, Kataniju, Fiorentinu, Sampdoriju, Milan i Torino.

Bio je i selektor reprezentacije Srbije.

Bonus video: