Kraj sage: Sari novi trener Juventusa

Spekuliše se da je Juve platio Čelsiju pet miliona funti za slobodu 60-godišnjeg Napolitanca, koji je s novim klubom potpisao trogodišnji ugovor
1121 pregleda 0 komentar(a)
Mauricio Sari
Mauricio Sari
Ažurirano: 16.06.2019. 17:03h

Dolazak Mauricija Sarija u Juventus je više od mjesec najgore čuvana poslovna tajna u svijetu fudbala.

Čekalo se samo da Italijan pronađe način da izađe iz ugovora s Čelsijem, što se definitivno dogodilo, pa je Sari promovisan u novog trenera "stare dame".

Spekuliše se da je Juve platio Čelsiju pet miliona funti za slobodu 60-godišnjeg Napolitanca, koji je s novim klubom potpisao trogodišnji ugovor.

"Pričali smo s Mauricijom nakon finala Lige Evrope i on nam je u tim razgovorima jasno stavio do znanja da ima veliku želju da se vrati u domovinu. Rekao je i da ima dovoljno velike razloge za takvu odlulu", istakla je Čelsijeva direktorica Marina Granovskaja.

Sari je vodio Čelsi na 63 utakmice. Upisao je 39 pobjeda, 13 remija i 11 poraza, uz prosjek trijumfa od 61,9 odsto. Osvojio je Ligu Evrope, bio je trećeplasirani u Premijer ligi, a sa "plavcima" je stigao i do finala Liga kupa Engleske kada je bolji bio Mančester siti.

Novi menadžer Čelsija trebalo bi da postane Frank Lampard, legendarni vezista kluba sa "Stamford bridža", koji je trenutno na klupi Derbi kauntija.

Bonus video: