Legenda ne razumije odluku kluba, De Rosi: Mogli smo da nastavimo, ali moja ljubav prema Romi je vječna

"Svi mi kažu da bih bio dobar direktor, a ja kao direktor nikada ne bih potpisao ugovor sa mnom kao igračem. Nisam lud, imam 36 godina", rekao je De Rosi
1413 pregleda 1 komentar(a)
Danijele De Rosi, Foto: Reuters
Danijele De Rosi, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.05.2019. 14:29h

Navijači Rome su bijesni, ali Danijele de Rosi nije.

Razočaran, međutim, jeste nakon odluke čelnika da sa njim ne produže ugovor, jer je očekivao drugačiji kraj u klubu čiji je dres nosio tokom cijele karijere.

"Svi mi kažu da bih bio dobar direktor, a ja kao direktor produžio bih ugovor meni kao igraču. Nisam srećan, ali nisam ni kivan na klub. Moj je osjećaj da smo mogli da nastavimo dalje, ja kao igrač Rome. Ali, poštujem odluku kluba, jer ja iz Rome ne mogu drugačije da odem", rekao je De Rosi.

"Sinoć mi je saopšteno da mi neće produžiti ugovor. Imam 36 godina i nisam lud. Dugo sam u svijetu fudbala, i ako vas tokom sezone ne zovu da nagovijeste nastavak saradnje, ovo je očekivan epilog. Nismo se sastajali na tu temu, ali sam u par navrata razgovarao sa Monćijem, koji mi je rekao da ne brinem. Posljednji dvogodišnji ugovor sa potpisao dan nakon što je Toti završio karijeru... O novom ugovoru sam malo pričao, jer nije imalo šta da se kaže, ali nisam htio da otvaram prostor za spekulacije koje bi mogle da naštete koncentraciji ekipe".

Da li bih bio dobar menadžer? Da sam bio na drugoj strani, igraču poput mene bi produžio ugovor, jer bih mogao da doprinese ekipi tehnički, ali i u svlačionici...

"Moja ljubav prema Romi je vječna, ali i fudbalski putevi su takvi. Mogao sam da odem ranije, negdje gdje bih osvojio više trofeja, ali ja sam izabrao Romu i Roma je izabrala mene. I tako će biti zauvijek. Nemojte se začuditi da me za nekoliko godina vidite na tribinama sa pivom, kako navijam za neke nove momke".

On je ponovio da želi da nastavi da igra...

"Gdje? Ne znam. Dobio sam preko 500 poruka, vidjeću kasnije da li ima i neka ponuda. Ja se i dalje osjećam kao fudbaler, želim da nastavim da igram, i sebi bih učinio nepravdu da sada završim karijeru...Ne privlači me menadžerski posao u klubu, neka taj "prljavi" posao radi Franćesko, ako jednog dana promijenim mišljenje, pridružiću mu se. Ja sam zamišljao da bi klub tražio da nastavim da igram i ako budem hrom i sa ranama, ali nije tako i idem dalje...", kazao je De Rosi.

Za Romu je odigrao 615 utakmica i postigao 63 gola u svim takmičenjima.

Bonus video: