Mehmed Janjoš pomoćnik Hadžibegiću na klupi "sokola"

Mehmed Janjoš, legenda Sarajeva, tri puta je u trenerskoj karijeri bio trener tima sa Koševa, posljednji put 2017. godine
9014 pregleda 7 komentar(a)
Mehmed Janjoš, Foto: Oslobođenje
Mehmed Janjoš, Foto: Oslobođenje

Nekadašnji, proslavljeni fudbaler Sarajeva Mehmed Janjoš, kasnije i trener tima sa "Koševa", biće prvi asistent novom crnogorskom selektoru Faruku Hadžibegiću na klupi naše reprezentacije.

Hadžibegižć i Janjoš su dugogodišnji saradnici i prijatelji - zajedno su igrali u Sarajevu, sarađivali su i na klupi reprezentacije Bosne i Hercegovine 1999. godine, a kasnije i vodeći turske klubove Denizlispor, Gaciantepspor i Dijabakirspor.

Hadžibegić je na selektorskoj promociji 26. jula kazao da će mu u radu pomagati treneri koji su već radili u stručnom štabu crnogorske reprezentacije, seniorske ili mlade - Miodrag Džudović, Božidar Vuksanović i Nenad Stanković.

Kazao je i da će on dovesti još jednog pomoćnika, a sada je izvjesno da će to biti 61-godišnji Mehmed Janjoš, koji je u tri navrata bio prvi trener Sarajeva.

Hadžibegić je doputovao u Podgoricu, tokom vikenda će gledati neku od utakmica 1. kola Telekom 1. CFL i tako zvanično prionuti na posao.

Prva utakmica čeka ga 5. septembra - prijateljska pod Goricom protiv Mađarske, a samo pet dana kasnije u glavni grad Crne Gore dolazi Češka, u okviru kvalifikacija za Euro 2020.

Bonus video: