Mesi i Suares stali u odbranu trenera: Griješimo mi, a ne Valverde

Barselona je sinoć u Džedi izgubila sa 3:2 od Atletiko Madrida u polufinalu Superkupa Španije
1931 pregleda 0 komentar(a)
Valverde na sinoćnjem meču, Foto: AP
Valverde na sinoćnjem meču, Foto: AP

Fudbaleri Barselone predvođjeni Leom Mesijem podržali su trenera Ernestea Valverdea, poslije eliminacije iz Superkupa Španije.

Barselona je sinoć u Džedi izgubila sa 3:2 od Atletiko Madrida u polufinalu Superkupa Španije. Navijači Barselone su nezadovoljni jer ekipa od početka sezone često i pored dobre igre i vođstva ne uspjeva da privede utakmicu kraju i pobijedi, zbog čega je trener pod velikim pritiskom. Barselona je od posljednje četiri prvenstvene utakmice tri završila nerešeno, ali je i dalje prva na tabeli zbog bolje gol razlike od Real Madrida.

Barselona je vodila prije nego što je 2:2 završila utakmicu protiv Real Sosijedada prošlog mjeseca, vodila je 1:0, ali je izgubila od Levantea sa 3:1 u novembru i primila je gol u 81. minutu u remiju protiv Osasune 2:2, u avgustu.

"Normalno je da ljudi pričaju razne stvari kada ne pobijedimo, kada ne ostvarimo ciljeve i kada naši navijači vide da ekipa ne igra onako kako bi oni htjeli. Sada moramo da budemo ujedinjeni, više nego ikada, da ostanemo jaka grupa i prebrodimo ovo", rekao je Mesi.

"Ove sezone ćemo pokušati da igramo kao protiv Atletika, prije primljenih golova i pokušaćemo da ne napravimo dječje greške kakve smo napravili", dodao je on.

Napadač Luis Suares rekao je da je krivica na igračima.

"Ovaj poraz pokazuje da moramo da se popravimo. Pokazuje da neke greške ne smijemo da pravimo, pošto smo imali inicijativu tokom utakmice, a dopustili smo im brojne kontranapade. Ali, trener nije kriv. Te greške smo mi napravili", naveo je Urugvajac.

Barselona nije kiksala samo u prvenstvu, prošle sezone imala je 3:0 u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona, ali je u revanšu izgubila od Liverpula sa 4:0 i ostala bez finala. Takođe, Valverdeov posao bio je ugrožen i na kraju prošle sezone, poslije poraza od Valensije u finalu Kupa kralja.

Valverde je treću sezonu u Barseloni, osvojio je dvije uzastopne titule, ali je sjenku na te rezultate bacio neuspjeh u Ligi šampiona.

On je rekao da je navikao na kritike, koje su dio posla koji, kako je naveo, nikada nije garantovan. Njegov sljedeći zadatak je da pripremi ekipu za utakmicu sa Granadom 19. janaura.

Bonus video: