Mesiju prijeti suspenzija od dvije godine zbog teških optužbi nakon Kopa Amerike

U Disciplinskom pravilniku Južnoameričke fudbalske konfederacije navedeno je da će biti kažnjen svako ko "vrijeđa i omalovažava CONMEBOL, njegove zvaničnike i službena lica", te da kazne mogu da budu novčane ili da će pojedinac biti suspendovan maksimalno dvije godine
15128 pregleda 8 komentar(a)
Mesi nakon isključenja protiv Čilea, Foto: Reuters
Mesi nakon isključenja protiv Čilea, Foto: Reuters

"Niko od nas ne treba da bude dio ove korupcije, jer je nedostatak osnovnog poštovanja prema nama tokom cijelog turnira doveo do toga da ne budemo u finalu. Korupcija i sudije nijesu dozvolile ljudima da uživaju u fudbalu".

Riječi Lea Mesija su odjeknule svijetom, nakon pobjede Argentine nad Čileom u meču za treće mjesto Kopa Amerike.

Slavni Argentinac je na toj utakmici dobio crveni karton, po opštem mišljenju, prestrogo, a razlog njegove ljutnje je prije svega poraz od Brazila u polufinalu (2:0).

I poslije tog meča Mesi je bio oštar, ne kao sinoć, ali sasvim jasan šta misli o dešavanjima na prvenstvu Južne Amerike.

"Ovo takmičenje mora da se promijeni, ali ne vjerujem da hoće, jer Brazil sve kontroliše", kazao je tada Mesi.

I možda sebi stvorio ogroman problem - mogao bi da bude kažnjen dvogodišnjom suspenzijom iz takmičenja pod organizacijom CONMEBOL-a.

U Disciplinskom pravilniku Južnoameričke fudbalske konfederacije navedeno je da će biti kažnjen svako ko "vrijeđa i omalovažava CONMEBOL, njegove zvaničnike i službena lica", te da kazne mogu da budu novčane ili da će pojedinac biti suspendovan maksimalno dvije godine.

CONMEBOL je, za sada, na Mesijeve riječi odgovorio saopštenjem u kome je naveo da "izgovorene riječi predstavljaju nedostatak poštovanja prema takmičenju, svim fudbalerima i stotinama profesionalaca u organizaciji koja od 2016. godine neumorno radi na razvoju fudbala u Južnoj Americi".

Mesi je, ipak, Mesi, teško je vjerovati da kazna može da bude drastična, i da najbolji fudbaler današnjice, zbog mišljenja, ne igra na narednom izdanju Kopa Amerike i u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru.

Bonus video: