Minimalne šanse da Ronaldo zaigra u prvom meču protiv Ajaksa

Prvi duel elitnog evropskog takmičenja na programu je 10. aprila u Amsterdamu.
765 pregleda 0 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Reuters
Ronaldo, Foto: Reuters

Šanse da Kristijano Ronaldo bude u sastavu Juventusa u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona sa Ajaksom su minimalne, rekao je danas trener Stare dame, Masimilijano Alegri.

Prvi duel elitnog evropskog takmičenja na programu je 10. aprila u Amsterdamu.

Ronaldo se povrijedio na utakmici između Portugala i Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. kada je poslije pola sata napustio teren.

Portugalac je propustio meč protiv Empolija, a u sastavu ga neće biti ni za sjutrašnji duel sa Kaljarijem.

"Kristijano radi naporno kako bi se što prije vratio. Nadam se da će za tim konkurisati za meč sa Ajaksom, ali biće teško", kazao je Alegri na konferenciji za medije u ponedjeljak.

To nijesu jedini problemi koji muče italijanskog stručnjaka.

"Daglas Kosta je dobro i trebalo bi da bude spreman za meč protiv Kaljarija. Sami Kedira je trenirao u nedjelju, mogao bi da bude u timu za meč protiv Milana. Moraću da vidim u kakvoj je situaciji Paulo Dibala, dok je Mario Mandžukić bio bolestan."

Kada je završio sa izlaganjem o zdravstvenom biltenu ekipe, Alegri se okrenuo sjutrašnjem rivalu.

"Igraćemo protiv tima koji igra odlično na svom terenu. Biće zanimljivo. Tek ću da odlučim da li ću da igram sa trojicom ili četvoricom igrača u odbrani. Juventus se uvijek trudi da izvuče maksimum iz svojih igrača. A želimo da pomognemo mladima da napreduju. Igramo na svaka tri dana, neko će morati malo i da odmori", rekao je Alegri.

Bonus video: