Nema nade: Navijači se opraštaju od Emilijana Sale, šanse da je preživio "ravne nuli"

"Na žalost, šanse da ima preživjelih su ravne nuli", rekao je šef policije Džon Ficdžerald
3887 pregleda 0 komentar(a)
Cvijeće u čast Emilijana Sale ispred stadiona u Kardifu, Foto: REUTERS
Cvijeće u čast Emilijana Sale ispred stadiona u Kardifu, Foto: REUTERS
Ažurirano: 22.01.2019. 17:58h

Potraga za avionom u kome se nalazio argentinski fudbaler Emilijano Sala nije dala rezultat, a svjetski mediji javljaju da je samo pitanje momenta kada će se potvrditi tragična vijest o njegovoj smrti.

Policija Guernsija, ostrva koje pripada Ujedinjenom kraljevstvu, saopštila je da je pretražila 3.000 kvadratnih kilometara, ali da nije pronašla ništa.

"Na žalost, šanse da ima preživjelih su ravne nuli", rekao je šef policije Džon Ficdžerald.

"Nemamo mnogo informacija osim da su u avionu bile dvije osobe. Nemamo informaciju da li su nosili pojaseve za spasavanje. Takođe, temperatura vode je tek iznad deset stepeni i ne bi prošlo mnogo vremena prije nego dođe do smrzavanja", kazao je Dejvid Barker, direktor luke Guernsi.

Emilijano Sala je malim avionom sinoć uzletio iz Nanta ka Kardifu, a nakon što je pilot tražio vanredno slijetanje na aerodromu u Guernsiju, letjelici se izgubio svaki trag.

Francuski mediji javljaju da je Argentinac istim avionom došao iz Kardifa, gdje je u subotu potpisao ugovor sa Premijerligašem iz Velsa, kako bi se oprostio od dugogodišnjih saigrača.

Navodno, on se požalio i da mu je let iz Britanije bio prilično neugodan.

Iako njegova smrt nije potvrđena, navijači Kardifa, kluba u kome nije ni debitovao, već su počeli da se opraštaju od 28-godišnjeg fudbalera, polaganjem cvijeća ispred stadiona...

Bonus video: