Nema nikakve veze što trener Dinama potiče iz Crne Gore, moraću dobro da "zasučem rukave"

Mladi crnogorski reprezentativac vjeruje da će se od dresa Budućnosti oprostiti duplom krunom
8193 pregleda 4 komentar(a)
Još dva mjeseca će nositi kapitensku traku: Stefan Milić, Foto: Savo Prelević
Još dva mjeseca će nositi kapitensku traku: Stefan Milić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.05.2020. 15:50h

Dvoiopmjesečna pauza zbog koronavirusa odložila ja završnicu crnogorskog fudbalskog šampionata, prolongirala je i transfer kapitena Budućnosti Stefana Milića u zagrebački Dinamo.

Dva tima su još u januaru dogovorila transfer koji je trebalo da se realizuje u junu - ovako, sve će sačekati barem do početka avgusta.

"Pauza nikom nije prijala, ali ko zna zašto je to dobro. Drago mi je što ću imati priliku da osvojim titulu sa ekipom Budućnosti, drago mi je i što će se igrati Kup, jer je naš cilj dupla kruna. Vjerujem, dakle, da ću se na pravi način oprostiti od navijača, saigrača, cijelog kluba", kaže 19-godišnji Stefan Milić za "Vijesti".

Do odlaska na Maksimir ga, međutim, čeka ga još dosta posla pod Goricom - 13 kola u prvenstvu, polufinale, eventualno i finale Kupa, sve to u dva mjeseca.

Podgoričani imaju 11 bodova više od Sutjeske i u nastavak šampionata ulaze kao mega-favoriti da osvoje titulu.

"Imamo dobru prednost, ali ništa nije gotovo, moramo da budemo oprezni. Posebno zbog toga što je ovo jako specifična situacija, prinudna pauza usred prvenstva, niko ne zna kako će ekipe reagovati i kako će se ponašati. Igram, međutim, u timu pravih profesionalaca, moji saigrači i ja smo i tokom pauze bili maksimalni profesionalci, trudili se da u ograničenim uslovima održimo nivo kondicije, a sada imamo i dovoljno vremena da se na grupnim treninzima pripremimo na pravi način. Uželjeli smo se fudbala i siguran sam da će biti sve u redu", ističe Milić.

Budućnost naredne subote, u toliko iščekivanom 24. kolu, dočekuje posljednjeplasirani Grbalj.

"Prva tri ili četiri kola nastavka prvenstva biće ključna. Naš cilj je da pokušamo da povećamo, ili barem zadžimo ovu prednost, a onda bi bilo sve mnogo lakše, jer će ekipa postepeno ulaziti u formu".

Otkada su dozvoljeni treninzi profesionalnih sportskih ekipa - individualni, pa grupni, Podgoričani treniraju bez glavnog trenera.

Mladen Milinković bio je u 14-dnevnom karantinu po povratku iz Srbije, a zajedno sa njim i fudbaleri Dušan Stoiljković, Igor Bašić, Nikola Vukajlović i Aleksa Vidić. Oni će se uskoro priključiti ekipi.

"Nije bilo šefa, ali smo radili po njegovim uputstvima koje su sprovodili članovi stručnog štaba Andrija Delibašić, Nikola Vukčević i Dejan Mrvaljević, tako da nije bilo problema. Bićemo napokon kompletni za posljednjih sedam dana priprema do prvenstva. Drago mi je napokon možemo da treniramo u punom intenzitetu, jer fudbaler bez duela i kontakta nije fudbal", ističe mladi reprezentativac Crne Gore.

Prvenstvo se nastavlja u subotu, ali bez navijača. Milić vjeruje da će se stvari promijeniti u finišu prvenstva...

"Bilo bi lijepo kada bismo proslavili titulu sa navijačima, neće biti isti osjećaj ako budemo slavili na praznom stadionu. Nadam se da će se do druge polovine jula promijeniti stvari, da će navijači, barem u određenoj mjeri, moći ponovo na stadion. Do tada mi treba da završimo posao na terenu".

Sedmicu nakon crnogorskog, nastaviće se i hrvatsko prvenstvo. Dinamo, Milićev budući klub, ima čak 18 bodova više od Rijeke i već je viđen na tronu.

Mladi crnogorski reprezentativac prati situaciju.

"Drago mi je što i tamo kreće fudbal, što se polako normalizuju stvari. U kontaktu sam sa sportskim direktorom Zoranom Mamićem, moj transfer je prolongiran dok se ne završe prvenstva, po pravilima Uefe".

Dinamo je, u međuvremenu, promijenio trenera - Nenada Bjelicu je zamijenio Igor Jovićević, sin cetinjske i Dinamove legende Čeda Jovićevića.

"Sa trenerom se nisam još čuo, ima vremena. Pratio sam kako je mladi tim Dinama pod njegovim vođstvom igrao Ligu šampiona. Nadam se da ćemo imati dobru saradnju".

Na konstataciju da će sarađivati sa trenerom koji potiče iz Crne Gore, Milić odgovara uz osmjeh:

"Što se tiče fudbala i terena, nema to nikakve veze. Moraću dobro da 'zasučem rukave' i da se izborim za svoj status".

Bonus video: