Novi azijski izazov za Miodraga Radulovića

Radulović je nedavno završio posao na klupi selekcije Libana, na kojoj je sjedio četiri godine, i sa kojom je ostvario sjajne rezultate
1102 pregleda 0 komentar(a)
Miodrag Radulović, Foto: AP
Miodrag Radulović, Foto: AP

Crnogorski fudbalski trener Miodrag Radulović ima novi posao, ponovo selektorski - on će od sjutra biti selektor reprezentacije Mijanmara.

Radulović je nedavno završio posao na klupi selekcije Libana, na kojoj je sjedio četiri godine, i sa kojom je ostvario sjajne rezultate.

Libanci su pod njegovim vođstvom prvi put izborili plasman na prvenstvo Azije, došli do 77. pozicije na FIFA rang listi (najbolji plasman u istoriji), imali seriju od 16 mečeva bez poraza i jedno vrijeme bili osma reprezentacija najvećeg kontinenta.

Pred 51-godišnjim Radulovićem sada je još veći izazov, jer je Mijanmar zvanično 140. selekcija svijeta.

Mijanmar (bivša Burma), zemlja sa više od 50 miliona stanovnika, u posljednje vrijeme počela je sve više da ulaže u fudbal i da se razvija.

Odnedavno je ulogu tehničkog direktora preuzeo Belgijanac Erik Abrams, nekadašnji selektor kadetske i omladinske reprezentacije Belgije, koji je prethodnih pet godina bio direktor u Fudbalskom savezu Australije, koji je insistirao na Radulovićevom dolasku.

Radulović, nekadašnji trener Budućnosti (šampion 2012. godine), potpisaće ugovor na dvije godine.

Bonus video: