Ovo je već afera i otvoreni sukob: Ronaldo bijesan zbog izmjene, napustio stadion prije kraja meča - Vijesti.me
ZAMIJENJEN DVA PUTA ZAREDOM

Ovo je već afera i otvoreni sukob: Ronaldo bijesan zbog izmjene, napustio stadion prije kraja meča

Ronaldo je bio ljut i u srijedu, kada ga je Sari zamijenio protiv Lokomotive u Ligi šampiona, a trener je nakon utakmice rekao da je bio ljut ne zato što je zamijenjen, već "zato što nije fizički dobro"

Ronaldo izlazi sa terena pored Sarija
Ronaldo izlazi sa terena pored Sarija (Foto: Reuters)

Kristijano Ronaldo nije navikao da bude zamijenjen jednom, a nije ni znao do večeras kako izgleda biti mijenjan dva puta zaredom - Mauricio Sari ga je izveo iz igre i protiv Milana i izazvao erupciju.

Portugalac je bijesno napustio teren, promrljao nešto na portugalskom jeziku, uz skrenut pogled ka klupi i direktno ušao u svlačionicu.

Kako javljaju italijanski mediji nije ni sačekao kraj meča, niti vidio pobjedu svog tima - tuširanje, automobil i pravac kući.

Ronaldo je bio ljut i u srijedu, kada ga je Sari zamijenio protiv Lokomotive u Ligi šampiona, a trener je nakon utakmice rekao da je bio ljut ne zato što je zamijenjen, već "zato što nije fizički dobro". 

Oba puta Sari je pogodio za izmjenama - Dibala je večeras, kao i u Moskvi, zamijenio Ronalda i riješio meč sa Milanom, dok je protiv Lokomotive meč u posljednjim trenucima riješio Daglas Kosta, koji je ušao umjesto Iguaina. 

I zbog toga je javnost uz Sarija.

"Sari je hrabar trener i donosi hrabre i ispravne odluke. Ronaldo nije u formi, ali kao veliki šampion mora da bude veliki i kada ne ide dobro. Slika koju je poslao šteti i klubu i njemu. Dibala je u dobrom ritmu, a sjedi na klupi, kao i Kosta, ali obojica rješavaju mečeve. Ronaldo trenutno ne stvara razliku u stilu igre kojim igra Juventus, jer on tri godine nije predriblao igrača i stvorio višak", kazao je Fabio Kapelo.


Vidi sve komentare