Pobjeda sa penala protiv Hrvatica

Odlična igra koju su prikazale naše dame u drugom dijelu susreta rezultirala je sa dva pogotka, što je bilo dovoljno da se nadoknadi minus koji su „crvene“ imale na poluvremenu.
0 komentar(a)
Ženska, Foto: FSCG
Ženska, Foto: FSCG
Ažurirano: 19.03.2014. 18:48h

Ženska omladinska reprezentacija Crne Gore savladala je vršnjakinje iz Hrvatske nakon boljeg izvođenja penala u drugom kolu razvojnog tunira UEFA rezultatom 4:1, nakon što je susret u regularnom toku završen rezultatom 2:2.

Odlična igra koju su prikazale naše dame u drugom dijelu susreta rezultirala je sa dva pogotka, što je bilo dovoljno da se nadoknadi minus koji su „crvene“ imale na poluvremenu.

Selekcija Hrvatske do prednosti je došla preko Šćukanec - Hopinski koja je pogodila u 24. minutu, da bi osam minuta kasnije Đurković nakon nespretne intervencije zatresla sopstvenu mrežu.

Selektor Mijović ne na poluvremenu susreta osvježio ekipu sa pet izmjena, što je rezultiralo mnogo boljom igrom i prilikama pred golom protivnika. Nakon šansi koje su propustile da realizuju Božić i Bojat, naša selekcija je u 62. minutu uspjela da smanji zaostatak.

Nakon duplog pasa sa Šturanović, protivničkog golmana precizniim udarcem savladala je Tamara Bojat. Minut prije isteka regularnog toka Darija Đukić je fenomenalno izvela slobodan udarac sa dvadesetak metara i donijela izjednačenje našem timu.

Prema propozicijama razvojnih turnira UEFA, nakon svih mečeva koji se završe neriješenim rezultatom izvode se jedanaesterci. Spretnije u izvođenju jedanaesteraca bile su naše reprezentativke, pa su slavile pobjedu rezultatom 4:1.

"Na poluvrijeme smo otišli sa minusom od dva gola, do kojeg je došlo ponajviše zahvaljujući greškama našeg tima. Na poluvremenu smo izvršili pet izmjena, što je potpuno promijenilo sliku na terenu. Imali smo veći posjed lopte u nastavku, stvorili nekoliko prilika preko Božić i Bojat, ali smo uspjeli samo dva puta da zatresemo mrežu. Kasnije smo na penale uspjeli da dođemo do trijumfa", rekao je Mijović.

Crna Gora je igrala u sastavu Nikoleta Simičević, Nina Vujičić (Sandra Žižić), Maja Mićunović, Tatjana Đurković, Edita Divanović (Katarina Ćorić), Tamara Bojat, Milica Radunović, Nikolina Mićunović (Darija Đukić), Olivera Knežević (Ivana Ivaštanin), Jelena Šturanović, Milica Drljević (Helena Božić).

Bonus video: