Pola milijarde i najgori početak u posljednjih 78 godina: Milan na koljenima

"Kako ja vidim stvari ovaj tim je sve bolji i bolji. Naravno, za tabel i situaciju je bila bitna pobheda, ali igra je bila tu", izjavio je Pioli nakon poraza od Lacija
3708 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Milana na meču sa Laciom, Foto: AP
Fudbaleri Milana na meču sa Laciom, Foto: AP

Nakon 11 kola Serije A, Milan je bliži zoni ispadanja, nego evropskoj sceni.

Od ugroženih timova dijeli ga šest, od šestoplasiranog Kaljarija osam bodova.

Prvi put poslije 78 godina u ovoj fazi sezone, na 11 mečeva, ima šest poraza, sa tendencijom pada - u narednom kolu gostuje Juventusu, a poslije pauze dočekuje Napoli.

Promijenio se trener, Đampaola je zamijenio Stefano Pioli, koji je na tri utakmice doživio dva poraza, a jednu pobjedu ostvario jedva, protiv SPAL-a, kod kuće.

"Kako ja vidim stvari ovaj tim je sve bolji i bolji. Naravno, za tabel i situaciju je bila bitna pobheda, ali igra je bila tu", izjavio je Pioli nakon poraza od Lacija.

"Rosoneri", međutim, nemaju vremena da čekaju, a javnost upire prstom na dvije legende, koje su sada u foteljama, zaduženi za sportski sektor - Paola Maldinija i Zvonimira Bobana.

Na "teret" im se stavlja učinak u prelaznom roku, jer je od novih igrača samo Teo Ernandes standardan i donekle dobar, dok su Leao, Krunić, Benaser i Rebić za sada potpuni promašaj...

Milan nije imao mnogo novca na raspolaganju ovog ljeta, ali se ne zaboravlja da nije bilo tako prethodnih sezona - klub je u posljednje tri godine potrošio skoro pola milijarde na pojačanja.

Šta su donijeli - Bonući, Iguain, Pjontek, Kesi, Kalinić, Džalhanoglu... ništa više od prosječnosti.

Ambicije su, shodno ulaganjima, bile veće, a Đenaro Gatuzo je peto mjesto platio otkazom. Klub je odustao od Lige Evrope, kako bi regulisao finansijske probleme i kako bi mogao da se uklopi u finansijski fer-plej, ali i da bi se skoncentrisao na prvenstvo.

I dok Juventus, Inter, Napoli, Atalanta, Roma i Lacio igraju na evropskoj sceni, "rosoneri" imaju vremena da se spremaju samo za Seriju A, u kojoj će se, kako sada stvari stoje, prije boriti za opstanak, nego za vrh tabele...

Bonus video: