Predrag Mitrović vodi menadžment Budućnosti

Nekadašnji direktor Uprave za sprečavanje pranja novca i bivši predsjednik Vazduhoplovnog saveza Crne Gore, sada direktor Uprave za dijasporu, biće u Bordu direktora nove uprave Budućnosti
14420 pregleda 12 komentar(a)
Predrag Mitrović, Veselin Mijač i Ivan Vuković u loži stadiona pod Goricom, Foto: Savo Prelević
Predrag Mitrović, Veselin Mijač i Ivan Vuković u loži stadiona pod Goricom, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.09.2019. 13:31h

Direktor Uprave za dijasporu Predrag Mitrović trebalo bi da bude na čelu Borda direktora Fudbalskog kluba Budućnost, koji će narednih dana formirati novi generalni sponzor kluba, Veselin Mijač.

“Vijesti” su u srijedu objavile da će Podgoričanin koji je razvio biznis u Švedskoj do kraja septembra preuzeti klub, na osnovu sponzorskog ugovora sa Glavnim gradom, većinskim vlasnikom kluba. Istog dana, Mijač se pojavio u loži stadiona pod Goricom, gdje je gledao poraz Budućnosti u derbiju od Sutjeske (4:1) u društvu Predraga Mitrovića i gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića. Na dresovima Budućnosti je, takođe, bilo ispisano ime Mijačeve firme, registrovane u Švedskoj (“Savana”), kao i na nekoliko reklamnih panoa oko terena.

Mijač treba da formira novi upravni odbor, a Mitroviću će, kako saznajemo, biti povjeren zadatak da vodi menadžent kluba. Predrag Mitrović je istaknuti funkcioner Demokratske partije socijalista. Ranije je sjedio u fotelji direktora Uprave za sprečavanje pranja novca, a imao je i jednu sportsku funkciju, koja doduše nema mnogo dodirnih tačaka sa fudbalom - bio je, naime, na čelu Vazduhoplovnog saveza Crne Gore.

Mijač će imenovati ljude u upravnom odboru, a ostaje da se vidi ko će voditi sportski sektor. Spominje se ime Vlada Bajice Martinovića, nekadašnjeg fudbalera Budućnosti i jedinog člana prethodne uprave koji bi trebalo da ostane u klubu. Martinović je bio član borda direktora kluba kod doskorašnjeg predsjednika Žarka Burića, koji je otišao tačno na polovini petogodišnjeg mandata.

Kako god, nova uprava Budućnosti, predvođena Mijačem, pokušaće da uradi ono što su bezuspješno pokušavale mnoge prethodne - da povrati značaj i status koji je podgorički klub nekada uživao u velikoj Jugoslaviji.

Budućnost nakon osamostaljenja čak ni u Crnoj Gori nije uspjela da ostvari primat, daleko od toga - od mogućih 26, osvojila samo pet trofeja, što je šokantno mala brojka. Podgoričani ni u Evropi ne uspijevaju da ostave trag, a igraju maltene svakog ljeta.

Bonus video: