Rat Atletika i Barselone oko Grizmana: "Kolćonerosi" ne puštaju Francuza

Problem je nastao u tome što je Grizman u ugovoru imao otkupnu klauzulu od 200 miliona eura do 1. jula, a od 1. jula je ona smanjena na 120 miliona. U Atletiku tvrde da su i Grizman i Barselona zbog toga odugovlačili realizaciju dogovora
3826 pregleda 1 komentar(a)
Grizman
Grizman

"Rat" između Barselone i Atletika oko Antoana Grizmana je objavljen.

Nakon što je predsjednik Barse Đosep Marija Bartomeu potvrdio da su pregovori oko transfera u toku, madridski klub se oglasio saopštenjem u kome je naveo da od Grizmana, kao igrača pod ugovorom, traži da se u ponedjeljak javi na pripreme.

"Antoan Grizman nas je 14. maja obavijestio da želi da ide iz kluba na kraju sezone. Nekoliko dana kasnije saznali smo da su on i Barselona u martu dogovorili transfer, a da su pregovori trajali još od februara", podsjetio je Atletiko u saopštenju.

Problem je nastao u tome što je Grizman u ugovoru imao otkupnu klauzulu od 200 miliona eura do 1. jula, a od 1. jula je ona smanjena na 120 miliona.

U Atletiku tvrde da su i Grizman i Barselona zbog toga odugovlačili realizaciju dogovora.

"Oskar Grau, direktor Barselone, tek se juče sastao sa direktorom Mihelom Anhelom Hilom, na njegov zahtjev, i saopštio da je Barselona zainteresovana da plati otkupnu klauzulu od 120 miliona. Odgovor je, naravno, bio negativan, jer je su Barselona i igrač pokazali nepoštovanje prema Atletiku i navijačima", navodi se u saopštenju.

Zbog toga je Atletiko od igrača i njegove sestre, koja mu je agent, kao i njegovih advokata, tražio da se naredne nedjelje Grizman pojavi na početku priprema.

"Atletiko izražava najdublje razočaranje ponašanjem obje strane, posebno Barselone, koja je uticala na igrača da raskine odnos sa Atletikom i to u dijelu sezone u kome je naš klub ne samo igrao mečeve Lige šampiona sa Juventusom, već se i borio za titulu sa Barselonom", navodi Atletiko.

Bonus video: