Rudar kao penicilin za Budućnost

Dva poraza Budućnost je doživjela u dosadašnjih 20 kola - dva puta je izgubila od Rudara.
71 pregleda 0 komentar(a)
Rudar - Budućnost, Foto: Vijesti
Rudar - Budućnost, Foto: Vijesti
Ažurirano: 04.03.2017. 14:53h

Pljevljaci su još jednom pokazali da su „penicilin“ za Budućnost. Bez obzira na kom i kakvom terenu igraju dva rivala, ko je na „papiru“ favorit ili autsajder, kolika je bodovna razlika, često je Rudar taj koji na kraju slavi. Tako je jesenas bilo u Podgorici, tako juče pod Golubinjom.

Dva poraza Budućnost je doživjela u dosadašnjih 20 kola - dva puta je izgubila od Rudara.

Ne previše kvalitetno ali izuzetno borbeno i disciplinovano izdanje domaćina, začinjeno sjajnim golom mladog Zečevića, bilo je dovoljno da igrači i navijači zajednički proslave važan trijumf. Gosti su, doduše, imali terensku inicijativu i loptu duže u svom posjedu, ali protiv trkački raspoloženog domaćina više od minimalnog poraza nisu mogli.

Sam početak, međutim, nagovještavao je nešto sasvim drugo. Budućnost je pritisla od prvog zvižduka odličnog Novovića i već u četvrtom minutu promašila zicer za vođstvo. Vukčević je nakon prvog kornera i gužve u šesnaestercu ostao sam i na sreću Pljevljaka, loptu sa sedam metara poslao pored lijeve stative u gol aut.

Od tog momenta težište igre preselilo se na sredinu terena, taktičke varijante onemogućavale su lepršavost, pa su izostajala i uzbuđenja pred golovima. I tako sve do 45. minuta i trenutka zbog koga je vrijedjelo biti na tribinama.

Krenula je munjevita kontra Rudara, Lakićević je prošao po lijevoj strani, dodao do Zečevića, a ovaj se, iako sa igračem Budućnosti na leđima, okrenuo i sa 15-ak metara poslao projektil u gornji lijevi ugao. Lopta je okrznula prečku i završila u mreži, a Dragojević je paradom samo uljepšao detalj za pamćenje.

U nastavku Podgoričani su sve karte bacili na ofanzivu, ali nisu uspjeli da probiju sigurnu i čvrstu odbranu Pljevljaka. Pokušavali su Pejaković, Radunović i Vujović, ali je Radanović ostao nesavladan. S druge strane, ni domaći fudbaleri u čestim kontrama nisu iskoristili višak prostora da dupliraju prednost, ali ih to nije mnogo potreslo - ostalo je 1:0.

"Počeli smo malo bojažljivo, ali smo se brzo vratili i uspostavili ravnotežu, i period dominacije u finišu iskoristili da postignemo odlučujući pogodak. Posljednjih 20-ak minuta svjesno smo se povukli jer smo znali da protiv sebe imamo izuzetno kvalitetnog protivnika kome se ne smije ostaviti puno prostora. Uspjeli smo da sačuvamo prednost i ja mojim igračima čestitam na odnosu prema obavezama, jer svaki od njih je dao maksimum u ovom trenutku", zadovoljno je prokomentarisao trener Rudara, Milan Lešnjak.

"Izaći na teren i šetati se praktično svih 90 minuta, nije recept za pobjedu. Takvim odnosom sami sebe smo kaznili jer nije Rudar toliko dobro igrao koliko smo mi bili nonšalantni. Utisak ne može popraviti ni nešto bolje izdanje u posljednjih pola sata. Igračima sam rakao da je Rudar uvijek opasan, da ga ne smiju potcijeniti i da se sam pravim pristupom može do dobrog rezultata. Mi ga nismo imali, a ako igrači ovako nastave biće dovoljno oštrih riječi da se nešto slično ne ponovi", kazao je strateg Budućnosti, Miodrag Vukotić.

RUDAR - BUDUĆNOST 1:0

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Gledalaca: 1.500. Sudija: Miloš Novović (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić) i Vladan Todorović (Nikšić) Strijelac: Miloš Zečević u 45 minutu. Žuti kartoni: Tomašević (Rudar), Vujović (Budućnost). Crveni karton: Vujović (Budućnost) u 90+2 minutu.

Rudar: Radanović, Alić, Božović (od 85. Melunović), Lakićević, Radišić, Tomašević, Živković, Golubović, Zečević (od 66. Brnović), Jamamoto (od 88. Vuković), Janković.

Budućnost: Dragojević, Radunović, Vukčević, Vušurović, Mirković, Camaj (od 46. Sekulić), Vujović, Raspopović, Hočko, Simović (od 68. Nikač), Đalović (od 46. Pejaković).

Bonus video: