Šok u Egiptu, Salah u suzama: Domaćin ispao u 1/8 finala Kupa afričkih nacija

Južna Afrika šokirala "faraone" na Internacionalnom stadionu u Kairu i golom pet minuta prije kraja plasirala se u četvrtfinale
4955 pregleda 1 komentar(a)
Salah u suzama nakon eliminacije Egipta, Foto: AMR ABDALLAH DALSH
Salah u suzama nakon eliminacije Egipta, Foto: AMR ABDALLAH DALSH
Ažurirano: 06.07.2019. 23:19h

Južna Afrika se plasirala u četvrtfinale Kupa afričkih nacija senzacionalnom pobjedom nad Egiptom u Kairu (1:0).

Gol koji je šokirao domaće fudbalere i dupke pune tribine na Internacionalnom stadionu u Kairu postigao je napadač američkog Orlanda Termbinkosi Lorh nakon školskog kontranapada pet minuta prije kraja.

Egipćani, najtrofejnija afrička nacija, ciljali su trofej na domaćoj teritoriji, ali su se njihove ambicije završile u suzama nakon razočaravajuće partije protiv selekcije koja je čest učesnik Svjetskog prvenstva.

Dvije dobre šanse za "faraone" imao je Trezege, ali bilo je to premalo od reprezentacije koja u svojim redovima ima jednog od najboljih napadača na svijetu, Mohameda Salaha.

Baš kao Mesi u Južnoj Americi, Salah je u suzama završio nastup na kontinentalnom prvenstvu, a ovaj poraz mogao bi mu ozbiljno smanji šanse za osvajanje Zlatne lopte.

Na Kupu afričkih nacija i juče se desilo veliko iznenađenje, pošto je Benin nakon boljeg izvođenja penala savladao Maroko.

U četvrtinale su još prošli Nigerija (3:2 protiv Kameruna) i Senegal (1:0 protiv Ugande), dok u nedjelju i ponedjeljak igraju Madagaskar - Kongo, Gana - Tunis, Mali - Obala Slonovače i Alžir - Gvineja.

Bonus video: