Srđan Radonjić: Bili smo kao familija

"Uspjeh je napravljen u svlačionici, imali smo drugarstvo, uz devizu “svi za jednog, jedan za sve”, sve poteškoće prebrodili smo na najbolji mogući način", smatra Radonjić.
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.05.2012. 10:24h

Nakon četiri godine posta, Budućnost je dočekala trenutke šampionskog slavlja. Bod u subotnjem derbiju sa Rudarom pod Goricom (1:1) omogućio je timu Miodraga Radulovića da ovjeri krunu, drugu u nezavisnoj Crnoj Gori (prva titula proslavljena je 2008. godine). Time su “plavo-bijeli” zaokružili sezonu u kojoj su bili lideri skoro sve vrijeme, a njihovu dominaciju potvrđuju i novi rekordi, po broju uzastopnih pobjeda (čak deset), ali i po broju golova, te osvojenih bodova...

A čast da postigne važan, ispostavilo se odlučujući pogodak protiv Rudara pripala je Srđanu Radonjiću. Iskusni špic time je nagrađen za kompletan, blistav učinak u sezoni u kojoj je bio vjerovatno i glavna pokretačka snaga “plavo-bijelih”.

"Još je sve freško, ali naravno svi već osjećamo prijatnost zbog činjenice da je osvojena titula nakon četiri godine. Ovaj trenutak dugo su čekali svi - i klub, i navijači i Podgorica. Kada je stigao Miodrag Radulović, on i Goran Perišić zvali su me da se vratim u Budućnost. Zahvaljujem se treneru Raduloviću i čitavom stručnom štabu, koji su imali povjerenja u mene kao povratnika.

Drago mi je i što sam član ove mlade generacije, kao i što su mlađi igrači stekli iskustvo koje će im valjati u karijerama i životu. Došli smo sa ciljem da vratimo titulu i uspjeli smo u tome nakon puno prolivenog znoja. Ostvarili smo cilj, a znamo koliko je bilo teško", rekao je Radonjić, koji je postigao 14 pogodaka u 32 prvoligaška kola.

A šampionsku viziju otežavao je jak suparnik, džentlmenski ističe nekadašnji napadač Partizana, fudbaler koji se nakon 12 godina vratio u Budućnost...

"U Rudaru smo imali dostojnog rivala koji je čitavu sezonu igrao dobar fudbal. Mislim, međutim, da smo mi igrali bolje i da smo na kraju zasluženo stigli do cilja, što potvrđuju i brojke, rekordi... Žalosno je, međutim, što Rudar nije krunisao sezonu makar trofejom u Kupu", pohvalio je Radonjić jedinog konkurenta u trci za šampionski pehar.

Radulović je neposredno po osvajanju titule slavu i zaslugu pripisao svojim fudbalerima, dok je Radonjić na pitanje šta je bilo ključno u šampionskoj sezoni, pohvalio trenere.

"Mislim da je ključ bio u stručnom štabu, koji nas je hrabrio, uvijek bio uz nas fudbalere. U tome je tajna - Budućnost je ove godine bila kao familija. Mislim da ranijih godina to nije bio slučaj. Imali smo uz sebe ljude iz Podgorice, koji jednostavno osjećaju šta je najbolje. Afirmisali smo puno mladih igrača, mislim da Budućnost nikada nije imala mlađu ekipu, naravno uz podršku nas nekoliko iskusnijih. To je velika stvar za klub. Uspjeh je napravljen u svlačionici, imali smo drugarstvo, uz devizu “svi za jednog, jedan za sve”, sve poteškoće prebrodili smo na najbolji mogući način - smatra Radonjić.

Evropsko takmičenje ne treba da bude izlet

Šampionsko slavlje počelo je u subotu predveče, ali će svečarska atmosfera pod Goricom i u glavnom gradu potrajati još nekoliko dana. A kako je posljednji derbi sa Rudarom (baš kao i raniji mečevi protiv Zete i Mladosti) zbog kazne igran u pozorišnoj atmosferi, pred praznim tribinama, fudbaleri Budućnosti će u srijedu protiv Lovćena, takođe pod Goricom, podijeliti veliku radost sa “varvarima” i ostalim navijačima. A nakon slavlja i odmora slijedi ozbiljan izazov - evropsko iskušenje u kvalifikacijama za Ligu šampiona (crnogorski predstavnik od prošlog ljeta takmičenje počinje u drugom krugu).

"Budućnost treba da razmišlja u pravcu da se preskoči jedna runda i da se nađe makar u trećem kolu kvalifikacija. U klubu su svjesni toga, a puno mladih igrača afirmisalo se u minulom periodu. Ima, međutim, interesovanja za Adrovića, Boškovića, Radunovića. Ali - ko god da ode, postoje adekvatne zamjene, ima ih i u našoj ligi. U klubu neće sjedjeti skrštenih ruku, razmišlja se da evropsko takmičenje ne bude samo izlet", istakao je Radonjić.

Ima vremena da razmislim o svojoj budućnosti

Radonjiću ističe jednogodišnji ugovor po završetku sezone, ali prekaljeni špic trenutno ne zna da li će i naredne nositi dres Budućnosti. Golgeter podgoričkog tima već je sakupio dovoljno iskustva van granica Crne Gore i to ne samo u dresu Partizana. Radonjić se svojevremeno dokazivao u Odenzeu i Viborgu (Danska), norveškom Startu, austrijskom Altahu, Luč-Energiji (Rusija).

"Ima nekih ponuda, vidjećemo, a još nisam razgovarao sa ljudima iz kluba o produžetku saradnje. Ne bih sada puno o tome, ima još vremena da razmišljam o svojoj budućnosti... Svima nam je najbitnije bilo da donesemo titulu, lični učinak nisam stavljao u prvi plan. Cilj je, dakle, bio titula, a imao sam dobru sezonu, sve se poklopilo. Imao sam pored sebe najboljeg strijelca lige Adrovića, te Boškovića. Nas trojica postigli smo preko 50 golova, što je za respekt. I mlađi napadači Mugoša i Nikač dali su svoj doprinos svemu, što je veliki plus", kazao je 31-godišnji špic.

Galerija

Bonus video: