Štrajk u Lovćenu - igrači ne dobijaju obećane plate, treneri glume golmane...

„Uslovi u kojima radimo su ispod profesionalnog nivoa. Treniramo sa osam normalnih lopti i osam „četvorki”,što značajno otežava rad kako igračima tako i stručnom štabu”, navodi se u saopštenju
3803 pregleda 5 komentar(a)
Stari problemi u prijestonici, Foto: Filip Roganović
Stari problemi u prijestonici, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 27.11.2019. 19:53h

Već viđeno na Cetinju - fudbaleri Lovćena stupili su u štrajk zbog neizmirenih finansijskih obaveza kao i katastrofalnih uslova za rad, prenosi Radio televizija Cetinje.

„Situacija već na početku nije obećavala. Sa pripremama smo krenuli praktično dvije nedjelje pred početak prvenstva sa svega sedam seniora. Kako je vrijeme odmicalo, stvari su izgledale bolje. Ekipa se formirala, a igrači su postigli dogovor sa Upravom i u vezi finansijskog dijela. Planirano je da svaki fudbaler do polusezone primi četiri plate što ni u jednom dijelu nije ispoštovano”, stoji u saopštenju igrača.

„Uslovi u kojima radimo su ispod profesionalnog nivoa. Treniramo sa osam normalnih lopti i osam „četvorki”, što značajno otežava rad i igračima i stručnom štabu. Sve to je uticalo da igrači koji nisu sa Cetinja napuste klub, jer nemaju sredstava za svakodnevni dolazak. Takođe, pomoćnici šefa stručnog štaba su na treninzima bili golmani, jer nemamo rezervnog čuvara mreže. Povrijeđeni igrači nemaju novca za tretman, a klub ne izlazi u susret da obezbijedi iste”.

Lovćen je nakon 18 kola na pretposljednjem mjestu na tabeli Druge lige.

„Jedan od glavnih razloga loših rezultata su problemi u organizaciji treninga. S obzirom na to da je klub napustilo sedam igrača, morali smo da priključimo kadete, kako bi se treninzi na neki način održali. Naš šef Predrag Vukotić daje maksimum i improvizuje treninge kako bi se što bolje pripremili. Ipak, nedostatak rezervnih golmana doveo je do toga da preskačemo šuterske treninge. Uz to, trener nije uspijevao da sprovede treninge po planu i programu jer je nekad imao 12, nekad 15 igrača na raspolaganju zato što većina od njih nije imala mogućnosti da dođe. Šef se tako prilagođavao igračima kako bi se bar na neki način moglo raditi i kako ne bi, usljed nezadovoljstva, dolazilo do nemilih situacija”. Igrači od juče ne treniraju.

Takvo stanje će biti dok im se ne isplate makar dvije plate. Čak je pod znakom pitanja i duel za vikend protiv Bokelja u 19. kolu Druge lige.

„Prestajemo sa redovnim načinom treniranja. Tako će biti sve dok nam se ne isplate bar dvije plate. Ukoliko do toga ne dođe, niko od nas neće igrati nedjeljni meč protiv Bokelja. Žao nam je što smo došli u ovakvu situaciju i nadamo se da će nam neko izaći u susret i pomoći”, saopštili su fudbaleri Lovćena.

Lovćen je prošle sezone ispao u Drugu ligu, a igrao je i finale Kupa u kojem je poražen od Budućnosti.

Bonus video: