Sutjeska želi Mijića iz Budućnosti, ali i "džentlmenski odnos" sa upravom rivala

"Čekaćemo rasplet pregovora Mijića i Budućnosti i reagovati ako se ukaže šansa, tačnije ako odluči da napusti Podgoricu. Želimo dobar odnos sa našim najvećim rivalom i da taj odnos ubuduće bude džentlmenski", pojasnio je Jovović
3298 pregleda 2 komentar(a)
Miloš Mijić
Miloš Mijić

Pauza je trajala 20-ak dana, fudbaleri Sutjeske danas kreću u pripreme za novu sezonu u kojoj žele da naprave za nijansu bolji rezultat nego što je to bio slučaj prošle kada je odbranjena titula prvaka Crne Gore.

Nikšićani ciljaju duplu krunu, ali prvo slijede kvalifikacije za Ligu šampiona, gdje aktuelni šampion želi da se zadrži što duže. Ali, prvo treba da se sačeka žrijeb, jer će od imena protivnika zavisiti dosta toga.

- Svakako je moguće da dobijemo rivala s kojim možemo da igramo - rekao je direktor Sutjeske Nikola Jovović.

Sutjeska traži vezistu, spekuliše se da je zainteresovana za Miloša Mijića. U redovima šampiona ne demantuju da im je ponajbolji igrač crnogorske lige zanimljiv, ali samo pod jednim uslovom:

- Znamo kakva je situacija, da je Mijiću istekao ugovor i da je u pregovorima sa upravom Budućnosti. Zato ne želimo nikom ništa da remetimo, niti smo stupili u kontakt s Mijićem, iako jeste naša želja. Čekaćemo rasplet pregovora Mijića i Budućnosti i reagovati ako se ukaže šansa, tačnije ako odluči da napusti Podgoricu. Želimo dobar odnos sa našim najvećim rivalom i da taj odnos ubuduće bude džentlmenski - pojasnio je Jovović.

Sutjeska je prošle sedmice bila vrlo aktivna na tržištu. Stigla su možda i kapitalna pojačanja u ostvarivanju ciljeva - napadač Stefan Nikolić, krilo Damir Kojašević i štoper Aleksandar Šofranac.

- Dolaskom veziste ćemo kompletirati listu pojačanja za narednu sezonu - istakao je Jovović.

Sutjesku su napustili Luka Merdović, Libijac Zakarija Alharaiš, Šaleta Kordić i Miloš Vučić. Pitanje je šta će biti sa iskusnim napadačem Bojanom Božovićem...

- Vodimo razgovore s Božovićem, narednih dana će se znati više. Sačuvali smo okosnicu tima, produžili ugovore i mirno ulazimo u sezonu. Kao što sam rekao, traži se jedan igrač u veznom redu i kada to obavimo, prelazni rok će biti završen - zaključio je Jovović.

Bonus video: