Valverde na optuženičkoj klupi: Kriza? Proći će za tri dana...

„U današnjem fudbalu se u krizu ulazi za tri dana, ali se iz krize i izlazi za tri dana. To je ono čemu mi težimo ove sedmice - da osvojimo šest bodova u četiri dana“, rekao je Valverde
1629 pregleda 0 komentar(a)
Ernesto Valverde, Foto: AP
Ernesto Valverde, Foto: AP

Zinedin Zidan je bio na udaru prošle sedmice, sada je to Ernesto Valverde.

Tako je to kada si trener Reala ili Barselone, svaki kiks, svaki poraz je bolan, neočekivan, može da izazove potrese...

Barsa je u subotu izgubila od Granade (2:0), doživjela već drugi poraz u La Ligi i naravno Valverde se našao na "optuženičkoj klupi", nakon najgoreg starta u posljednjih 25 godina i samo osam od mogućih 15 bodova.

„U današnjem fudbalu se u krizu ulazi za tri dana, ali se iz krize i izlazi za tri dana. To je ono čemu mi težimo ove sedmice - da osvojimo šest bodova u četiri dana“, rekao je Valverde uoči sjutrašnjeg prvenstvenog okršaja sa Viljarealom.

Valverde je svjestan da sve može da se dogodi...

„Osjećam da sam na testu otkako sam došao u klub. Uvijek smo pod pritiskom i znam da sam na mjestu gde se stalno traži rezultat”.

Barsa nije slavila osam mečeva u gostima, a protiv Granade je imala samo jedan šut u okvir gola.

“I prošle sezone smo loše krenuli, a titulu smo osvojili već u aprilu. U gostima nismo igrali najbolje u finišu sezone jer smo već imali osvojenu titulu i onda nam se dogodio Liverpul. Svjestan sam da bi sada trebalo da igramo bolje u gostima i da moramo da se popravimo", kazao je Valverde, a uputio i zamjerku sudijama.

"Nije normalno da se protiv nas sude tri penala na šest mečeva".

Bonus video: