Večeras sjednica FSCG, Tumbaković odlazi

U pitanju je moralna odluka 66-godišnjeg stručnjaka - ne bi bilo ozbiljno, a ni profesionalno, da vodi reprezentaciju samo na mečevima sa Engleskom, Bugarskom i Češkom
40644 pregleda 79 komentar(a)
Savićević i Tumbaković, Foto: Savo Prelević
Savićević i Tumbaković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.06.2019. 20:39h

Odbor za Hitna pitanja Fudbalskog saveza Crne Gore sasataće se večeras nakon meča sa Kosovom, a na sjednici će biti ozvaničen odlazak Ljubiše Tumbakovića sa mjesta selektora.

Dramatični dani u crnogorskoj reprezentaciji rezultirali su Tumbakovićevom odlukom da ne vodi meč protiv Kosova, nakon strahovitih pritisaka koji su zbog političke situacije između Srbije i Kosova stizali iz Beograda, a kojim je bila izložena čak i njegova porodica.

Iz istih razloga, dres Crne Gore protiv Kosova neće večeras nositi ni fudbaleri Crvene zvezde Mirko Ivanić i Filip Stojković.

Tumbaković je nakon popodnevnog hitnog sastanka sa predsjednikom FSCG Dejanom Savićevićem odlučio da napusti reprezentaciju.

U pitanju je moralna odluka 66-godišnjeg stručnjaka - ne bi bilo ozbiljno, a ni profesionalno, da vodi reprezentaciju samo na pojedinim mečevima - protiv Engleske, Bugarske i Češke, a da preskoči duele sa Kosovom.

Već u ponedjeljak "sokoli" gostuju Češkoj, Tumbaković i njegov pomoćnik Aleksandar Janković će uraditi skauting i pripremiti ekipu za duel u Olomucu, što će im biti posljednji profesionalni angažman u reprezentaciji CG.

Crna Gora će u septembru opet igrati sa Kosovom, i to u Prištini.

Tumbaković je preuzeo reprezentaciju Crne Gore u februaru 2016. godine.

Bonus video: