Vermezović preko Fife naplaćuje Budućnosti svaki cent iz ugovora

Bivši trener Budućnosti predao podgorički klub Arbitražnom sudu Fife, zbog nepoštovanja dogovora i neisplaćenih dugovanja
2463 pregleda 0 komentar(a)
U klubu mu se nisu javljali na telefon: Vermezović, Foto: Filip Roganović
U klubu mu se nisu javljali na telefon: Vermezović, Foto: Filip Roganović

Četiri mjeseca koje je Vladimir Vermezović prošle sezone proveo na klupi Budućnosti koštaće podgorički klub oko 80 hiljada eura, saznaju “Vijesti”.

Bivši trener Budućnosti, koji je smijenjen 6. maja prošle godine, dva kola prije završetka sezone, bio je, kako kaže, prinuđen da svoj bivši klub preda Arbitražnom sudu Fife.

- Dao sam advokatu da se bavi pravnim stvarima, ono što ja mogu da kažem jeste da dva mjeseca nisam mogao da stupim u kontakt ni sa kim u klubu ko je relevantan - kazao je Vermezović “Vijestima”.

To ga je, kako navodi, primoralo da satisfakciju potraži na sudu.

Nekadašnji kapiten i trener Partizana promovisan je krajem decembra 2017. u novog trenera Budućnost, uz veliku pompu i dugoročne planove.

Na klupi je, međutim, ostao samo 13 prvenstvenih utakmica, na kojima je ostvario dvije pobjede, jedan poraz i čak deset remija.

Smijenjen je 6. maja prošle godine, dva kola prije kraja sezone. Tada se sa predsjednikom Podgoričana Žarkom Burićem dogovorio o isplati obeštećenja koje, kako navodi, nije ispoštovano.

- Kada smo se rastajali, pristao sam na sve što su mi ponudili iz kluba. Onda sam čekao, dugo, predugo - čak pola godine, iako je dogovor bio do 30. juna. Imao sam, međutim, i razumijevanja i strpljenja, govorili su mi da nema para. Zatim mi se dva mjeseca nisu javljali na telefon. A sad vidim da ima para, doveli su sedam-osam novih fudbalera. Nisam ni ja glup - poručuje Vermezović.

Bivši trener Budućnosti nije želio da govori o ciframa, ali kako su razumjele “Vijesti”, preko Arbitražnog suda Fife trebalo bi da naplati svaki cent koji mu je pripadao ugovorom (kao da ga je odradio do kraja), što je veći iznos od onoga koji je precizirao nagodbom sa čelnicima kluba.

- Žao mi je što se završilo na takav način, jer nisam preuzeo Budućnost da zaradim, već da radim. I uvijek sam ja bio taj koji je popuštao, iako klub nije stao u moju zaštitu prilikom vrijeđanja sa tribina, koja su bila konstantna - zaključio je Vermezović.

Bonus video: