Vlada ulaže 3.3, FSCG 1.4 miliona eura: Krajem ljeta kreće rekonstrukcija kraj Bistrice - Vijesti.me
POTPISAN UGOVOR

Vlada ulaže 3.3, FSCG 1.4 miliona eura: Krajem ljeta kreće rekonstrukcija kraj Bistrice

Novi objekat imaće prizemlje i tri sprata, a ukupna bruto površina, računajući i tribinu za gledaoce, iznosiće oko 6.200 metara kvadratnih

Potpisivanje ugovora o rekonstrukciji tribine stadiona u Nikšiću
Potpisivanje ugovora o rekonstrukciji tribine stadiona u Nikšiću

Direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić, predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović i predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević potpisali su danas ugovor o realizaciji projekta rekonstrukcije zapadne tribine stadiona u Nikšiću.

"Na osnovu urađenog Glavnog projekta već sada sa sigurnošću mogu reći da će Nikšić dobiti zaista reprezentativan sportski objekat, sa oko 3.200 sjedišta na tribini i brojnim pratećim sadržajima. Vlada Crne Gore će u ovaj projekat u naredne tri godine uložiti 3,3 miliona eura", rekao je Nuhodžić.

Nuhodžić je kazao da sportski projekti u kapitalnom budžetu Vlade zauzimaju značajno mjesto, ističući izgradnju fudbalskog stadiona na Cetinju u vrijednosti od oko devet miliona eura.

Predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović kazao je da je stadion Sutjeske uvijek bio jedan od najboljih u zemlji, pa i u vrijeme prvoligaških utakmica u bivšoj Jugoslaviji.

"Očekujemo da će radovi na novoj tribini početi krajem ljeta, odmah po završetku tenderske procedure. Takođe, nadam se da će se uskoro steći uslovi i za nastavak radova na istočnoj tribini", naglasio je Grbović.

Predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević rekao je da Nikšić i Sutjeska zaslužuju kvalitetne uslove za rad, koji će biti omogućeni rekonstrukcijom tribine.

Novi objekat imaće prizemlje i tri sprata, a ukupna bruto površina, računajući i tribinu za gledaoce, iznosiće oko 6.200 metara kvadratnih. Ukupna vrijednost investicije iznosi 4,7 miliona eura.

Od toga, Vlada Crne Gore će budžetom za 2020, 2021. i 2022. godinu opredijeliti sredstva u iznosu od 3,3 miliona eura, a FSCG 1,4 miliona.


Vidi sve komentare