Završena istraga protiv Mirka Vučinića, počinje sudski proces - Vijesti.me
SUMNJA NA UTAJU POREZA

Završena istraga protiv Mirka Vučinića, počinje sudski proces

Vučinić se tereti da nije prijavio zaradu koju je ostvario igrajući za Al Džaziru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, te da zbog toga nije platio porez u Italiji od 2014. zaključno sa 2017. godinom

Mirko Vučinić
Mirko Vučinić

Kancelarija javnog tužilaštva u Lećeu objavila je da je završila istražni postupak protiv Mirka Vučinića, proslavljenog crnogorskog fudbalera, te da je protiv njega pokrenuta tužba da je utajio 5,8 miliona eura poreza u periodu od 2014. do 2017. godine.

Vučinićev advokat  Antonio Savoja je uložio žalbu u kojoj je naveo da je u periodu za koji se tereti njegov klijent igrao u Al Džaziri iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, te da zbog toga nije vezan za italijanski poreski sistem. 

Prvo ročište je, prenose italijanski mediji, zakazano za 31. mart. 

Vučinić se tereti da nije prijavio zaradu koju je ostvario igrajući za Al Džaziru iz Ujedinjenih Arapskih  Emirata, te da zbog toga nije platio porez u Italiji od 2014. zaključno sa 2017. godinom.

Kako navode mediji, on je 2014. trebalo da plati 1,4 miliona, 2015. i 2016. po 1,9 miliona, a 2017. još 542 hiljade eura.

Vučiniću je početkom decembra, odlukom Revizionog suda oduzeta imovina - mala vila na Bulevaru Aleksandra Velikog u Rimu, te dvije kuće u Lećeu.

Bivši as Rome i Juventusa ne može da koristi ni motor harli dejvidson, kao ni automobile fiat 500 abart, dva poršea 911, rendž rover, fiat 600, ferari F12 i mercedes S-klase. 

Blokirana su mu i određena novčana sredstva na računima. Prema procjenama medija, ukupna vrijednost konfiskovane imovine je oko tri miliona eura.

Vučinić je 2014. godine napustio Italiju, gdje je igrao za Leće, Romu i Juventus, i potpisao ugovor sa Al Džazirom, u kojoj je zbog teške povrede koljena i završio karijeru.


Vidi sve komentare