Željko Petrović preuzima najstariji bugarski klub

Botev je u regularnom dijelu sezone bio 4. na tabeli u Bugarskoj, iza neprikosnovenog Ludogoreca, te najpoznatijih klubova u Bugarskoj, CSKA i Levskog iz Sofije.
2645 pregleda 1 komentar(a)
Željko Petrović, Foto: Luka Zeković
Željko Petrović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.06.2019. 18:02h

Crnogorski trener Željko Petrović ide u Bugarsku - blizu je preuzimanja Boteva iz Plovdiva, najstarijeg kluba u toj zemlji.

"Kanarinci" su u regularnom dijelu sezone bili 4. na tabeli, iza neprikosnovenog Ludogoreca, te najpoznatijih klubova u Bugarskoj, CSKA i Levskog iz Sofije.

Botev, međutim, u plej-ofu nije uspio da izbori plasman u Ligu Evrope, pa će Petrović početi sezonu u domaćem šampionatu.

Klub iz drugog najvećeg grada u Bugarskoj dva puta u istoriji je bio šampion, tri puta je osvajao Kup - posljednji 2016. godine.

Željko Petrović (53) je nedavno završio epizodu u Utrehtu, gdje je bio pomoćnik Dika Advokata u uspješnoj misiji uvođenja holandskog kluba u Ligu Evrope.

Petrović je vodio Boavistu, RKC, Uravu reds, Den Hag i Al-Šab iz Emirata, a bio je i asistent Rudu Gulitu u Fejnordu, Martinu Jolu u Hamburgeru, Avramu Grantu u Vest Hemu, Diku Advokatu u Sanderlendu i Gusu Hidinku u Anžiju.

On će biti tek četvrti inostrani trener u 107 godina dugoj istoriji Boteva, nakon Jugoslovena Božidara Kapušta (1951-1963), Italijana Enrika Pićonija (2009) i Slovenca Ermina Šiljka (2015).

Bonus video: