Željko Petrović prvi pomoćnik Gusa Hidinka u Anžiju!

etrović je bio prvi saradnik Ruda Gulita u Fejenordu, Martina Jola u Hamburgu i Avrama Granta u Vest Hemu, dok je samostalno vodio Boavistu, RKC Valvijk i Uravu Reds.
90 pregleda 0 komentar(a)
Željko Petrović, Foto: Reuters
Željko Petrović, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.02.2012. 11:42h

Crnogorski stručnjak Željko Petrović biće prvi pomoćnik slavnom Holanđaninu Gusu Hidinku u ruskom Anžiju. Petroviću će to biti prvi angažman u Rusiji.

Prije četiri-pet dana, Petrović je bio ozbiljan kandidat za šefa stručnog štaba njemačkog Hofenhajma, ali pošto je ta opcija propala odlučio je da prihvati poziv Hidinka.

Petrović, tako, nastavlja saradnju se velikim trenerskim imenima, nakon što je bio prvi saradnik Ruda Gulita u Fejenordu, Martina Jola u Hamburgu i Avrama Granta u Vest Hemu, dok je samostalno vodio portugalsku Boavistu, holandski RKC Valvijk i japansku Uravu Reds.

On će s drugim asistentom, Tonom du Šatinijeom, voditi treninge, dok će Hidink odlučivati o sastavu i igri.

Hidink će na klupi ambicioznog kluba iz Mahačkale naslijediti Jurija Krasnožana koji je početkom nedjelje podnio ostavku.

Hidink je bio bez angažmana od novembra prošle godine, kada je dobio otkaz u reprezentaciji Turske, koja se nije plasirala na prvenstvo Evrope.

Godišnja plata biće mu 10 milionaa eura, pišu ruski i holandski mediji. Hidinku je ovo prvi trenerski posao nakon šest godina selektorske klupe.

Javnosti će biti predstavljen do kraja dana, nakon čega će se priključiti ekipi na pripremama u turskom Beleku.

Zbog nesigurne situacije u Dagestanu, ekipa Anžija ne boravi u Mahačkali, gdje joj je stadion, nego u Moskvi, iz koje putuje na utakmice ruske lige. Hidinku će to biti povratak u itekako poznato okruženje - od 2006. do 2010. je kao selektor ruske reprezentacije živio u ruskoj prijestonici.

U dosadašnjoj bogatoj trenerskoj karijeri, Hidink je vodio Čelzi, Real Madrid, PSV Ajndhoven, Betis, Valensiju, Fenerbahče. Osim Turske i Rusije, bio je i selektor Holandije, Južne Koreje i Australije.

Anži, u čijim redovima igraju Samuel Eto i Roberto Karlos, trenutno zauzima osmo mjesto na tabeli Super lige Rusije, sa 13 bodova manje od lidera Zenita.

Bonus video: