Žena legendarnog golmana: Koža mu je postala siva, jedva je disao i nije mogao da priča

Turski mediji optužili su njegovu suprugu Isil da ga je zarazila jer je po povratku iz SAD-a prekršila samoizolaciju i izašla iz stana.
9058 pregleda 1 komentar(a)
Ruštu Redžber
Ruštu Redžber

Ruštu Redžber, legendarni turski golman i bivši član Barselone, nalazi se u bolnici i u kritičnom je stanju nakon što je zaražen koronavirusom.

Turski mediji optužili su njegovu suprugu Isil da ga je zarazila jer je po povratku iz SAD-a prekršila samoizolaciju i izašla iz stana. Navodno je otišla u svoj kozmetički salon.

"To je laž, nisam išla u kozmetički salon. Izašla sam samo jednom, ali briga me za to, zanima me samo da Ruštu ozdravi", rekla je Isil koja je testirana na koronavirus i test je bio negativan.

"Posljednja 72 sata njegove borbe za život bila su vrlo teška i nadam se da odsad idemo samo prema naprijed. Ovo je bitka čovjeka protiv novog virusa koji nije poznat ljudskom tijelu. Najbitnije ga je rano otkriti, da ne ode u pluća."

Isil je turskim medijima opisala simptome koje je Ruštu imao.

"Satima i danima je imao temperaturu. Onda simptomi koje nikad nije imao, osjetio ili vidio. Patio je od slabosti, umora, gubitka apetita, koža mu je postala siva, disao je brzo i teško, a kašalj nije prestajao. Nije mogao ni da priča, imao je nepravilan puls. Natjerala sam ga da odemo u bolnicu."

Ruštu je rekorder po broju nastupa za Tursku za koju je branio 124 puta.

Bonus video: