Crna Gora ima plan i zna kako protiv Grčke, Mitrović: Timskom igrom na favorita

“Grčka je tim sjajnih pojedinaca, a ne bih potencirao samo Adetkumba, koji jeste najbolji. Tu su i asovi Panatinaikosa, Olimpijakosa... Kako da im pariramo – samo timskom igrom, kao i u kvalifikacijama. To bi trebalo da bude i naš put na Mundobasketu”, istakao je Mitrović
1984 pregleda 3 komentar(a)
Zvezdan Mitrović, Foto: FIBA
Zvezdan Mitrović, Foto: FIBA

Crna Gora ima plan za Grčku, spremna je, zna kvalitetet rivale, prednosti...

Ostao je teži posao – da se sprovede na terenu.

“Usporiti ih, spriječiti im tranziciju i trčanje, koji dolaze iz dobre odbrane. Moraćemo da pružimo i više od sto posto, da kontrolišemo skok, da ne gubimo lopte, da im ne otvaramo kontre”, kaže selektor Zvezdan Mitrović uoči debija na Mundobasketu, sjutra od 14 sati po našem vremenu.

“Grčka je tim sjajnih pojedinaca, a ne bih potencirao samo Adetkumba, koji jeste najbolji. Tu su i asovi Panatinaikosa, Olimpijakosa... Kako da im pariramo – samo timskom igrom, kao i u kvalifikacijama. To bi trebalo da bude i naš put na Mundobasketu”, istakao je Mitrović.

I Grčka zna kvalitete Crne Gore...

“Znaju oni da smo u igri pet na pet u dobroj poziciji i da imamo prednost. Njihov zadatak je da nas natjeraju na greške, da prave pritisak na loptu. Radili smo sve na trenizima, spremili se, sada ostaje da se vidi kako će to izgledati na terenu”, ističe Mitrović.

Prve utakmice su često atipične, ističe selektor.

“Početak ne mora da pruži i realnu sliku, jer se ekipe privikavaju na takmičenje. Nadamo se da će i sreća biti na našoj strani”.

Bonus video: