Aco Petrović upozorio Crnu Goru na Novi Zeland: Vidjećemo koji će koncept prevagnuti

Tim Aleksandra Petrovića je imao problem u prvom poluvremenu da se prilagodi na stil igre rivala
7024 pregleda 0 komentar(a)
Selekcija Brazila
Selekcija Brazila
Ažurirano: 01.09.2019. 13:13h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Brazil je Mundobasket otvorio pobjedom nad Novim Zelandom 102:94 i napravio prvi korak ka plasmanu u drugu fazu.

Tim Aleksandra Petrovića je imao problem u prvom poluvremenu da se prilagodi na stil igre rivala, ali je u trećoj četvrtini slomio otpor neobičnog tima...

"Problem sa Novim Zelandom nam je bio što nismo igrali sa ovakvim profilom ekipe tokom priprema. Igrali smo sa evropskim selekcijama, koje su naoružane centrima, a morali smo da se adaptiramo na trku i šut spolja svih pet igrača. Imali smo problema dok nismo prelomili utakmicu, a na vrijeme nam se nakon 10 dana oporavio Aleks Garsija, on nam je bio pozitivni element u 2. poluvremenu", rekao je za „Vijesti” Aleksandar-Aco Petrović.

Legendarni Hrvat je osam sekundi prije kraja, pri rezultatu 101:94, tražio tajm-aut. Razlog je sasvim jasan.

"Šteta je što nismo dobili većom razlikom, jer ovdje svaki koš može da bude odlučujući. Dobiti prvu utakmicu u ovako kratkom sistemu takmičenja je nevjerovatno velika i pozitivna stvar. Time sam zadovoljan, ali kako smo odigrali prvu utakmicu baš i ne".

Petrović smatra da bi i Crna Gora u utorak mogla da ima problema sa atipičnom ekipom iz Okeanije.

"Utakmica Crne Gore protiv Novog Zelanda bi mogla da bude veoma važna. S obzirom na to da Crna Gora praktično igra sa Todorovićem, Bjelicom, Dubljevićom i Vučevićem, četvoricom visokih igrača, a na drugoj strani su petorica koji 'prže' trojke, pitanje je koji će koncept prevagnuti. Mi smo imali jako puno problema, može se desiti da i Crna Gora bude imala istih muka kao Brazil”, kazao je Petrović.

Bonus video: