Đorđević: Brinulo bi me da smo pobijedili sa manjom razlikom

Srbija u narednom kolu igra protiv Italije - ko pobijedi biće prvi u grupi
6015 pregleda 2 komentar(a)
Đorđević, Foto: Betaphoto/Branislav Božić
Đorđević, Foto: Betaphoto/Branislav Božić
Ažurirano: 02.09.2019. 16:56h

Selektor Srbije, Aleksandar Đorđević rekao je danas poslije pobjede protiv Filipina (126:67) da je zadovoljan pristupom igrača ovom meču.

"Dobar pristup, ozbiljan koliko može da bude. Stvarno su obavili posao kako treba, srećan sam zbog pobjede. Pokazali smo svih ovih godina, a pogotovo ovog ljeta ozbiljnost u svakom meču. Razlika je bila očigledna u odnosu na protivnika. Brinulo bi me da smo pobijedili s manjom razlikom, jer to bi značilo da smo ih potcijenili. Ali, nismo, odličan pristup", rekao je Đorđević.

Srbija u narednom kolu, u srijedu u 13:30, igra protiv Italije - ko pobijedi biće prvi u grupi.

"Znam da će nam naredna utakmica biti najvažnija. Spremićemo se najbolje što možemo. Već smo se sastajali sa Italijom, znamo ih i poštujemo. Podigli su nivo košarke u odnosu na pripreme, mnogo bolje igraju nego u tom periodu. Vratili su im se neki povrijeđeni igrači, poput Datomea, Galinarija i još nekih. Jako dobro znaju da igraju koašrku, imaju talenta, kvalitet, pokazali da su na dobrom mkestu trenutno. Moramo da budemo oprezni i strpljivi kako bismo uzeli pobjedu“, poručio je Đorđević.

Nemanja Bjelica odigrao je prvi meč na šampionatu.

"Bjelica nam se vratio, što je dobar znak za nas. Trebalo mu je da uđe u Svjetsko prvenstvo, da osjeti ritam utakmica. Dugo je s nama, odradio je svoj program i sada samo ubira plodove rada“, rekao je Đorđević.

Bonus video: