Sjećate li se Pera Kamerona: Evo šta heroj Indijanapolisa 2002. kaže o meču sa Crnom Gorom (video)

"Crna Gora ima sjajne visoke momke, mogu da nam naprave velike probleme, naš odgovor mora da bude brza igra, da brzo napadamo odbranu, da im ne dozvolimo da se postave", rekao je Kameron
12659 pregleda 2 komentar(a)
Pero Kameron na Mundobasketu 2002
Pero Kameron na Mundobasketu 2002
Ažurirano: 02.09.2019. 18:21h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Novi Zeland, sjutrašnji rival Crne Gore na Mundobasketu, selekcija je sa košarkaškom tradicijom.

Prije 17 godina, "Tall Blacks" (nadimak izveden iz nadimka novozelandskog ragbi tima "All Blacks") zadivili su svijet plasmanom u polufinale prvenstva svijeta u Indijanapolicu.

Među njima izdvojio se jedan - Pero Kameron, kultna figura svjetske košarke tih godina – sa viškom kilograma, punio je koševe rivala, a za svoj učinak nagrađen je mjestom u idealnoj petorci prvenstva.

Uz njega - Manu Đinobili, Peđa Stojaković, Dirk Novicki i Jao Ming, zajedno 28 nastupa na NBA ol star mečevima!

Kameron sada ima 45 godina, član je FIBA Kuće slavnih, a sada je pomoćni trener Novog Zelanda, u drugoj ulozi je jedan od lidera simpatičnog tima, koji može da bude veoma opasan.

Sjeća se naravno Indijanapolisa 2002, ali kaže da se od sjećanja ne živi.

"Bilo je davno, ali naravno da je to bilo jedno sjajno iskustvo u kome sam uživao. Igrali smo dobro, izgubili u polufinalu od Jugoslavije. Lijepa su sjećanja, ali sada imamo važan posao, sjutra nas čeka velika utakmica", rekao je Kameron za "Vijesti".

Na pitanje da uporedi taj tim i sadašnji, Kameron je rekao da su vremena drugačija.

"Ovi momci su mnogo, mnogo brži nego što smo bili mi. Možda smo malo izgubili na čvrstini, ali tada smo igrali i zonu, išli u kontre kada nam se stvori šansa, a sada igramo neuporedivo brže".

Jasno je da će sjutrašnja utakmica biti sudar dva stila...

"Crna Gora ima sjajne visoke momke, mogu da nam naprave velike probleme, naš odgovor mora da bude brza igra, da brzo napadamo odbranu, da im ne dozvolimo da se postave", rekao je Kameron.

Bonus video: