Crna Gora sa Turskom: Neočekivan i najjači rival

"To je ekipa sa izuzetnim sastavom, nesrećan poraz od Amerikanaca ih je potpuno poremetio. Turska je ubjedljivo najkvalitetnija ekipa u donjem dijelu Svjetskog prvenstva, potpuno neočekivan rival", naglasio je selektor Zvezdan Mitrović
7537 pregleda 19 komentar(a)
Petar Popović na meču sa Turskom u Podgorici, Foto: BORIS PEJOVIC
Petar Popović na meču sa Turskom u Podgorici, Foto: BORIS PEJOVIC

Iako je u donjem dijelu Mundobasketa, Crna Gora u prvom meču razigravanja za plasman od 17. do 32. mjesta igra protiv tima koji je imao ambicije da ide do medalje.

Turska je senzacionalno eliminisana iz druge faze, ekipa koja je u rukama imala pobjedu nad Amerikancima, izgubila je od Češke i došla tamo gdje joj kvalitetom nije mjesto.

"To je ekipa sa izuzetnim sastavom, nesrećan poraz od Amerikanaca ih je potpuno poremetio. Turska je ubjedljivo najkvalitetnija ekipa u donjem dijelu Svjetskog prvenstva, potpuno neočekivan rival", naglasio je selektor Zvezdan Mitrović, uoči sjutrašnjeg duela (13 i 30 po našem vremenu)

Kakve su šanse Crne Gore protiv takvog tima vidjelo se u kvalifikacijama za Mundobasket - sa NBA asovima, koji su i sada u sastavu - Osmanom, Korkmazom, Iljasovom - Turska je bila bolja 79:69.

"Oni su apsolutni favoriti. To je talentovan tim, sa puno klase. Probaćemo da ih iznenadimo", rekao je Mitrović.

To je uradila Češka, ali...

"Turska je protiv Češke igrala bez agresije, indisponirano, to nije bila njihova slika. Prava vrijednost tog tima je igra protiv selekcije SAD".

Turci bi, nakon razočaranja, mogli da pronađu utjehu u borbi za plasman na jedan od kvalifikacionih turnira za odlazak na Olimpijske igre. Ako budu motivisani i agresivni, "crveni" će imati mnogo problema.

"Imamo veliki problem klada rival igra agresivno na našu bekovsku liniju, a oni imaju igrače za to. Kada nam se napad poremeti takvim stilom, onda je teško iskoristiti i prednosti koje imamo", rekao je Mitrović.

I dok je Turska neprijatno iznenađenje, Poljska je senzacija Mundobasketa. Niko Poljake nije vidio u četvrtfinalu, to je selekcija koju je Crna Gora pobijedila u pripremnom periodu 70:65.

“Faktor sreće je veoma važan. Poljska je bila u dobroj grupi za njih, odigrala je odlično, iskoristila slabosti rivala i među osam najboljih je, a nije dobila nijedan meč u pripremama", kazao je Mitrović.

Bonus video: