Mitrović: Poklonili smo im pobjedu

"Daleko od toga da je bilo rečeno da se šutira za tri poena, već da se napadne prodorom ili gurne lopta na centra", prepričao je selektor detalje sa posljednjeg tajm-auta
7521 pregleda 11 komentar(a)
Mitrović i Ivanović
Mitrović i Ivanović
Ažurirano: 08.09.2019. 04:40h

Zvezdan Mitrović je nakon meča sa Turskom bio tužan kao nikada ranije i priznao da mu je ovaj poraz jedan od najtežih u karijeri.

- Svaki put kada bi u tandemu igrali Balbaj i Vilbekin i ušli u jak presing, imali smo bezbroj izgubljenih lopti. Tu priču ponavljamo od prvog dana, čudim se što se ranije nisu sjetili da nas presinguju. Ova utakmica mi je najteže pala, jer je odigrana lijepo. Dominirali smo, pet minuta prije kraja imali ubjedljivu prednost, faulove i na kraju ne napravimo ni četiri timska pravovremeno. Bilo je hiljade grešaka, i na tajm-autu. Osjećam gorčinu. Imali smo pobjedu, ali smo im je poklonili - rekao je crnogorski selektor.

Nikola Vučević i Bojan Dubljević su dugo dominirali, ali u finišu nisu mogli ni da dobiju loptu.

- Centri zavise od bekova, od protoka lopte. Dok je to bilo slobodno, imali smo dobru igru. Čim je došlo do velikog pritiska, krenule su izgubljene lopte, koje je Turska kaznila šutem za tri i laganim poenima. Taj problem nas muči tokom cijelog prvenstva.

Mitrović se osvrnuo na problem koji ima sa selektiranjem igrača.

- Ovi momci koji igraju nemaju preveliku minutažu ni u svojim timovima, daleko od toga da su lideri. Ovo će im pomoći, ali zavisi hoće li igrati u svojim klubovima ili ne. Nadam se da će Petru Popoviću, Dinu Radončiću, da ne nabrajam ostale, 20 i nešto minuta na Svjetskom prvenstvu, protiv ozbiljnih ekipa, biti iskustvo zlata vrijedno za buduće reprezentativne akcije.

Mitrović je na 28 sekundi do kraja, pri vođstvu Turske 73:72, uzeo tajm-aut i odlučio da ga izvede u polovini protivnika, čime je skratio napad na 14 sekundi. Čim je dobio loptu, Derik Nidam se digao na šut za tri, iako to nije bilo dogovoreno.

- Bilo je komentara zašto sam na 28 sekundi do kraja poslije tajm-auta uzeo napad od 14. To sam uradio svjesno, jer smo imali veliki problem u prenosu lopte. Odlučio sam da je izvedemo na pola terena, da postignemo brzi koš, a imali smo još jedan faul do bonusa, da možemo da se branimo. Daleko od toga da je bilo rečeno da se šutira za tri poena, već da se napadne prodorom ili gurne lopta na centra - naglasio je Mitrović.

Bonus video: