Oproštaj Mitrovića: Hvala svima na lijepoj saradnji, želim da uvijek budemo i ambiciozni i vrijedni

"Zahvalio sam se igračima na lijepoj dvogodišnjoj saradnji, učinili su mene i sve nas ponosnim, jer smo došli ovdje. Možda smo imali i malo nerealne apetite i ambicije, zbog čega smo bili tužni, ali takvi bi i trebalo da budemo - ambiciozni i vrijedni, i da stremimo što boljim rezultatima - zaključio je Mitrović
24314 pregleda 43 komentar(a)
Zvezdan Mitrović, Foto: Reuters
Zvezdan Mitrović, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.09.2019. 17:32h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Zvezdan Mitrović je pobjedom završio avanturu na klupi nacionalnog tima.

Kada je postao selektor, niko nije ni pomišljao da je plasman na Mundobasket moguć, ali je ostvaren senzacionalni uspjeh. U Kini se možda moglo i više, mada je realnost drugačija.

- Niko ne može da vjeruje kako smo mi sa tolikim brojem igrača došli na ovo prvenstvo. Dobili smo veliko priznanje Fibe da smo reprezentacija koja je najviše napredovala u posljednje dvije godine, što je veoma značajno za mene kao trenera, jer sam u tom periodu selektor, ali i za ekipu i cjelokupnu organizaciju - istakao je Mitrović.

Crnu Goru čekaju paklene kvalifikacije za Eurobasket, jer su u grupi sa Francuskom, Njemačkom i Velikom Britanijom. Prolaze tri selekcije, ali „manšaft“ već ima vizu, jer je domaćin. Zbog toga je ključno biti ispred Velike Britanije.

- To je tema za sljedećeg selektora. Sa ovim prvenstvom kao krunom se završio moj ugovor sa KSCG, to je unaprijed dogovoreno zbog mojih obaveza sa Asvelom u Evroligi. Ostaćemo, naravno, u kontaktu, jer smo svi mi vezani za reprezentaciju. Biće jako teško u toj grupi, ali je za Crnu Goru svaka pobjeda velika, a plasman na završna takmičenja sjajan uspjeh. Mogu samo da poželim sreću svima. Zahvalio sam se igračima na lijepoj dvogodišnjoj saradnji, učinili su mene i sve nas ponosnim, jer smo došli ovdje. Možda smo imali i malo nerealne apetite i ambicije, zbog čega smo bili tužni, ali takvi bi i trebalo da budemo - ambiciozni i vrijedni, i da stremimo što boljim rezultatima - zaključio je Mitrović.

Bonus video: